Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez- vyžínač

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Zde jem již o tom psal

poradte.cz/...

Že nešla vypnout vypínačem o tom jsem již psal - je asi 12 roků stará.

Upozoňuji, že nic nebylo za tu dobu měněno na ní. ( měl jsem ji na chalupě a používal příležitostně ).

Naposledy když jsem s ní pracoval, tak studená po přidání plného plynu chcípala. Po zahřátí už ne.

Poslední den zahřátá začala chcípat a až po několikátém chcíputí už nejde nastartovat.

U motorky která nemá baterku respektive akumulátor např. pionýr tak ten má tzv. magneto.

Ty benzínové křovinořezy - motorové kosy mají to samé co dává napětí do svíčky - taky magneto?

Zda dává svíčka jiskru jsem neměl ještě čas kontrolovat.

A zda jde napětí na svíčku musím zkontrolovat pouze svíčkou?

Co by se stalo kdybych "klobouček"dal bez svíčky přímo na kostru? ( nemám jinou svíčku ).

A jaký je vlastně rozdíl mezi motorová kosa, křovinořez a vyžínač?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U kdoviňáku máš z venku na klice z venku hliníkový rotor do kterého je zalisovaný magnet. U něj je indukční cívka která musí být dost blízko k tomu magnetu. Dělá se tam mezera na tloušťku papíru. Když se cívka pohne na usazení na šroubech a je dál od magnetu tak potom nedochází k indukci a svíčka nedá jiskru. Když nemáš 50.kč na novou svíčku a vymýšlíš jak zjistit jestli je tam jiskra, nezbyde ti než do fajfky strčit prst a cuknout za provázek. Výsledek bude jistý okamžitě. Nemusíš se bát že by ti to ublížilo ale jiskru ucítíš.

hodnocení

0x

To chcípání při přidání plynu by mohl dělat zanesený karburátor ev jeho tryska. Jak píše Totak tak u rotoru s magnetem je cívka / mám ten dojem, že většinou je dporučená vzdálenost 0,3 mm od rotoru což by řádově odpovídalo té tloušťce papíru/ která háže jiskru do svíčky. Vypínání se děje zkratem na kostru. Vzkoušet zapalování je pouze o tom vyjmout svíčku a protočit motor se svíčkou ukostřenou na motoru, pokud je svíčka stará/špatná tak si opsat typ a koupit novou. vyčistit karburátor a dál sekat. Vyzkošet by také šlo stříknutí cca 1 ccm benzinu s olejem pod filtr a zkusit nastartovat. Pokud i jen "slíbí" tak zapalování je v pořádku a problém je na straně paliva - karburátor, gufera kliky, impulzní hadička karburátoru,...

hodnocení

Na svíčce je napsáno

JENN FENG

9295-310502

a vypadá, že má závit snad M10x1

Když jsem ji dal vyhledat, tak jsem našel toto:

www-gsparkplug-com.transl/...

Tak nevím, zda ji někde v česku seženu.

Ale stejně je křovinořez asi 12 let starý, tak si pořídím druhý a tento se pokusím zprovoznit.

makk
hodnocení

0x

Nejde vypnout vypínačem = špatný vypínač. Chcípání se děje uzemněním zapalování (tedy sepnutím vypínače) a ty vypínače někdy stojí za prd, takže to neuzemní a běží to vesele dál. Já to chcípu sytičem.

On Pionýr magneto neměl, ten si vyráběl dynamem NN a pak přes cívku VN. Tady magneto skutečně je, je to jen kostička, ze které vede kabel rovnou ke svíčce a když kolem proletí magnet, hodí to jiskru. Obvykle to nezlobí.

Než začnete štelovat karburátor, tak zkontrolujte všechny hadičky a pod, Babišův biobenzín ty hadičky dost ničí. Mě se stalo, že byla prasklá a v určité poloze těsnila a jiné zas ne. Takže to byla zábava zjistit čím to je, někdy to běželo normálně, někdy to chcípalo. Pokud jsou hadičky OK, může být zanesené sítko v karburátoru. Pokud je vše OK, použijte nový benzín a povolte o kousek šroubek L (štelování nízkých otáček). Ale že chcípá úplně studený při prudkém přidání plynu je normální, ale to by mělo být za 10-20 sekund chodu už OK. Chudé směsi odpovídá i to chcípání za tepla na plný plyn. Záleží teda jak chcípá. Pokud ztrácí otáčky a nemůže se sebrat až chcípne, tak je zase směs příliš bohatá.

hodnocení

Ale že chcípá úplně studený při prudkém přidání plynu je normální, ale to by mělo být za 10-20 sekund chodu už OK
Toto mě ani tak nevadí.

Vypínač jsem kontroloval, je v pořádku, ale asi se ztratilo někde uzemnění na kostru protože i při vypnutém vypínači to šlo nastartovat.

hodnocení

0x
Jestluže vám předtím nešel křovinořez vypnout, nefungoval chcípák, tedy přepínač, který cívku při vypínání zkratuje. Je tedy asi vadný a je možné, že teď naopak cívku zkratovává stále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]