Nejste přihlášen/a.
Zde jem již o tom psal
Že nešla vypnout vypínačem o tom jsem již psal - je asi 12 roků stará.
Upozoňuji, že nic nebylo za tu dobu měněno na ní. ( měl jsem ji na chalupě a používal příležitostně ).
Naposledy když jsem s ní pracoval, tak studená po přidání plného plynu chcípala. Po zahřátí už ne.
Poslední den zahřátá začala chcípat a až po několikátém chcíputí už nejde nastartovat.
U motorky která nemá baterku respektive akumulátor např. pionýr tak ten má tzv. magneto.
Ty benzínové křovinořezy - motorové kosy mají to samé co dává napětí do svíčky - taky magneto?
Zda dává svíčka jiskru jsem neměl ještě čas kontrolovat.
A zda jde napětí na svíčku musím zkontrolovat pouze svíčkou?
Co by se stalo kdybych "klobouček"dal bez svíčky přímo na kostru? ( nemám jinou svíčku ).
A jaký je vlastně rozdíl mezi motorová kosa, křovinořez a vyžínač?
To chcípání při přidání plynu by mohl dělat zanesený karburátor ev jeho tryska. Jak píše Totak tak u rotoru s magnetem je cívka / mám ten dojem, že většinou je dporučená vzdálenost 0,3 mm od rotoru což by řádově odpovídalo té tloušťce papíru/ která háže jiskru do svíčky. Vypínání se děje zkratem na kostru. Vzkoušet zapalování je pouze o tom vyjmout svíčku a protočit motor se svíčkou ukostřenou na motoru, pokud je svíčka stará/špatná tak si opsat typ a koupit novou. vyčistit karburátor a dál sekat. Vyzkošet by také šlo stříknutí cca 1 ccm benzinu s olejem pod filtr a zkusit nastartovat. Pokud i jen "slíbí" tak zapalování je v pořádku a problém je na straně paliva - karburátor, gufera kliky, impulzní hadička karburátoru,...
Nejde vypnout vypínačem = špatný vypínač. Chcípání se děje uzemněním zapalování (tedy sepnutím vypínače) a ty vypínače někdy stojí za prd, takže to neuzemní a běží to vesele dál. Já to chcípu sytičem.
On Pionýr magneto neměl, ten si vyráběl dynamem NN a pak přes cívku VN. Tady magneto skutečně je, je to jen kostička, ze které vede kabel rovnou ke svíčce a když kolem proletí magnet, hodí to jiskru. Obvykle to nezlobí.
Než začnete štelovat karburátor, tak zkontrolujte všechny hadičky a pod, Babišův biobenzín ty hadičky dost ničí. Mě se stalo, že byla prasklá a v určité poloze těsnila a jiné zas ne. Takže to byla zábava zjistit čím to je, někdy to běželo normálně, někdy to chcípalo. Pokud jsou hadičky OK, může být zanesené sítko v karburátoru. Pokud je vše OK, použijte nový benzín a povolte o kousek šroubek L (štelování nízkých otáček). Ale že chcípá úplně studený při prudkém přidání plynu je normální, ale to by mělo být za 10-20 sekund chodu už OK. Chudé směsi odpovídá i to chcípání za tepla na plný plyn. Záleží teda jak chcípá. Pokud ztrácí otáčky a nemůže se sebrat až chcípne, tak je zase směs příliš bohatá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.