Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme nemovitost, která fyzicky sousedí s nemovitostí, kterou jsme vlastnili již dříve. Můžu udělat jedno odběrné místo na obě dvě nemovistosti nebo musí mít každá nemovitost své odběrné místo? Na obou jsou samozřejmě el. hodiny.
Zeptal bych se na příslušné firmě, ale obávám se, že pracovnice za přepážkami o tom nic moc vědět nebudou. Děkuji za odpovědi.
Vážený pane xxx,
dovolujeme si reagovat na Váš e-mail ze dne 29. března 2010, který se týkal sloučení
měření.
Pokud žádáte o sloučení měření (místo dvou elektroměrů mít pouze jeden), je nutné
doložit vyplněnou žádost zaslanou v příloze e-mailu spolu s nákresem dané situace.
Vyplněný formulář zašlete prosím poštou na adresu:
ČEZ Zákaznické služby s.r.o.
Guldenerova 19
303 28 Plzeň
EON odpověděl:
Pokud se nachází odběrné místo na našem distribučním území a jedná se Vám o sloučení elektroinstalace
tak,že budete využívat pouze 1 elektroměr pro 2 domy,které sousedí je to možné.
Pokud požadujete konkrétnější odpověď prosím o uvedení více informací, případně kontaktujte naši
Zákaznickou linku 840 111 333 kde můžete záležitost řešit s našimi operátory.
S pozdravem/with kind regards,
Eva Bartáková
Středisko služeb zákazníkům
E.ON Česká republika, s.r.o.
T +420-840 111 333
info@eon.cz
www.eon.cz
Myslím, že každá budova by měla mít svůj přívod elektřiny.
Soused řešil již před časem něco podobného, a ČEZ mu to zatrhnul, protože přívodní kabel by takový odběr nevydržel.
Nevím, jak to máte přesně Vy, ale myslím si, že to bude asi něco obdobného.
Zkuste se zeptat např. nějakého elektrikáře, nebo přímo na pobočce společnosti, co Vám dodává elektřinu, jistě Vám poradí
Co myslíte jedním odběrným místem? Jeden hlavní jistič, z něj odvozený rezervovaný příkon, a dvě fakturační místa?
Jako TJ jsme měli ve dvou objektech dvoje hodiny, ale "platba za příkon, tj. podle hlavního jističe" byla pro každé hodiny samostatně.
Podle mého můžete, je ale potřeba přizpůsobit tomu rozvody a hodnotu hl. jističe. Když to nevadí Vám...
Samotného mě to zajímá, poslal jsem dotaz na ČEZ, tak se snad brzy vyjádří, a hned Vám sem dám vědět.
jj taky jsem zvědavej. Ono když dneska zloději všech zlodějů chtějí takovou palbu za "ampéru" tak je to rozumný řešení.
Osobně bych se jich na to moc nevyptával a konal. Jedna ofic. přípojka na 32A+ a na ní vesele dva domečky co mi říkají pane.
Já bych to neriskoval...
Někdo to bonzne, něco se stane, a je malér...
Za nezávaznou, anonymní otázku nic nedám, a je to pro tazatele lepší, když se k tomu vyjádří někdo, kdo neodpoví jako my: "já myslím"
Ono jde o to CO by kdo mohl bonznout. Jedinej průšvih je totiž v tom když elektriku někomu dál prodáváte třeba sousedovi. Ale když si já natáhnu kabel mezi dvěma svejma domama. Nikomu nic neprodávám, nikdo mi nic neplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.