Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde a jak zliquidovat čistící prostředek

Od: melka odpovědí: 17 změna:

Teď jsem koupila "běžný" čistící prostředek na WC,Domestos power,který po použití/dávkování mi reagoval na těle,vlasech,kůži soustavným svěděním.Asi obsahuje kyselinu,která se takto chová k okolí.Nevíte,kde takovýto dryják se dá zliquidovat? Doma to nechci ani vidět,aby člověk chodil s lupou a micronávody četl u každého regálu.Normálně mě to oslabilo den,budu muset si umýt hlavu a znovu se osprchovat,jsem naštvaná,mám tolik jiných úkolů.Hrůza.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

04.06.22 13:47
hodnocení

9x

Troll

re4zon
A k tomu si asi myje hlavu v hajzlu *smich*

toaletní voda :-D

hodnocení

4x

To musíte mít v návodu jasně psané, že si domestosem nesmíte umývat vlasy a a ani ruce?! Že při práci s čistícími prostředky na koupelny, WC atd máte používat gumové rukavice je všeobecně známo!

Sorry ale buďto trolíte nebo jsem blbá jak daleko vidíte a ještě až za roh!

melka
hodnocení

Co to je? Psala jsem,že jsem použila Domestos takto : dávkovačem otočila kolem vnitřní části klosetu a otočila štětkou okolo a ty 2 min.mi udělaly to,co jsem popsala,nesnesitelné pálení štípání z té mísy nahoru na mě samou...

Darujte to niekomu, kto nema alegicko trolivy syndrom.

melka
hodnocení

Nechápu,proč na můj věcný dotaz opakujete od prvního odpovídajícího,že troll.

Nikde jsem nepsala,že jsem si tím dokonce umývala hlavu,vy máte tady všichni mentální problémy a jen urážíte .

Lžete toto jste vůbec nepsala, takže se nedivte tomu co jsme Vám psali. I když i po doplnění je to opět dotaz jako Pepíčka z 1.pomocné!

hodnocení

0x
Upřesni, co znamená "zliquidovat"... To neznám.
doplněno 04.06.22 23:27:

Re4zon - zírám. Takže tazatelka nějak rozpustila tablety, osypala se z toho a teď hledá jiný způsob? To by mě fakt nenapadlo, dík za vysvětlení.

re4zon
Zkapalnit. Tedy cilem je asi udelat z prvne tablety do zachodu tekuty cistic. Zrejme bylo pouzito nejake agresivni rozpoustedlo a to zpusobilo alergickou reakci.
jabraka*

Domestos obsahuje chlorované soli.Clornany chloritany.Běžně jsou pro zdraví neškodné.Pokud je při čištění dýcháte,používejte jiné.Taky by měla kromě rukavic a štítu na obličej stačit rouška,na kterou jsme si dva roky zvykali-

JB

melka
hodnocení

Ano, poslední odpovědi správně pochopili,až na to,že tento Domestos je tekutý a vzlínal v wc mísy a "poleptal" mě pokožku.Otázka je kde tento jednou použitý chemický dryják vyhodit = zlikvidovat...nikdy to nekoupím,ale co s tím?

jabraka*
hodnocení

0x

Likvidace čističů typu domestos je sndná,stačí jej zneutralizovat jako slabou kyselinu.Provedl bych to tak,ze v nádobě bych ho zuředil a nasypal lopatku vápna.Po nějaké době,(týden) ho lze do vyryté díry nalít a zahrnout zeminou.Za rok tam už nic škodlivého nebude. Musíte si uvědomit,že těchto prostředků se přepravuje do odpadového potrubí tuny a končí v řekách.Pro vlastníky domácích čističek odpadních vod se doporučuje je nepoužívat,likvidují bakteriální kultury,používané v čističkach.

JABRAKA

Já bych to vylil do hajzlu a dvakrát spláchl, když už bych se toho chtěl zbavit. Ale váš postup je vědečtější...

A nebezpečnější, tedy pokud si neobleče celý atombordel (PCHOJ,OPCH,JP-75,,, )včetmě masky!

nov
hodnocení

0x

Než psát dotaz sem, nabídla bych prostředek někomu v rodině, případně sousedům. Ztrácet čas psaním, když máte tolik jiných úkolů. Hrůza.

hodnocení

0x
Nebezpečný odpad lze odevzdat asi na každém sběrném dvoře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]