Nejste přihlášen/a.
Po spusteni pracky nevypne napustanie vody.
Napusta ju pocas celej doby prania,
pri pause alebo vypnuti, prestane.
Vedeli by ste mi poradit, co treba skontrolovat alebo
aka je to chyba?
Dakujem
Jak máte vedenou odtokovou hadici?
Hadice musí být vedena z pračky nejdříve nahoru - nad hladinu vody v pračce, a teprve potom do odpadu. Pokud je hadice dole, tak voda samovolně odtéká i když čerpadlo nečerpá.
Popis je problému je trochu nedostatečný.
Voda se v určitých intervalech dopouští, nebo stále teče (ventil se vůbec nevypne)?
Odtéká sama, nebo ji vyčerpává čerpadlo?
Pokud odtéká sama a nevyčerpává ji čerpadlo, tak je jasné, že je špatně umístěná hadice, jak jsem psal na začátku.
A jaká byla při tom všem hladina vody v pračce?
Píšete, že to teklo z pod pračky - pokud se udržovala normální hladina, tak může být prasklá nebo odpojená nějaká hadička, ale pokud je hladina vyšší, tak může přetékat nádrž přepadovým otvorem.
A pokud se jen pozastaví prací proces "PAUSE", tak by dvířka neměla jít otevřít. Ta by měla jít otevřít jen při vypnuté pračce, to vypadá na nějakou složitější závadu.
To jsou ale jen všeobecné rady, protože nevíme o jakou pračku se jená.
- hadica ide najprv hore, potom do odpadu
- voda sa napusta stale, bez zastavenia
Ked som to zistil, stlacil som PAUSE, dvierka (predne) sa dali otvorit a nechal som ju asi hodinu vypnutu.
Po hodine som ju spustil, zacala napustat-dopustila-vypla,
zacala prat (vyzeralo to, ze je to uz v poriadku), ale
po chvili zacala zase napustat a uz ventil nevypol.
1x tieklo aj spod pracky,
2x nie, ale asi preto, lebo som ju skor vypol.
Moze to byt presostat?
Ak to nie je zlozite, vedel by som to aj svojpomocne vymenit alebo inak odstranit?
- hladina bola normalna, pri otvoreni dvierok voda nevytekala
- pracka je ELECTROLUX EWF 1255
myslim, ze pri tomto type sa niekedy dvierka otvorit daju.
Vyskusal som este 2x dlhsiu pausu a potom som ju nechal dobehnut dokoncaaj s tym napustanim
a vsetko uz bolo OK.
Uvidim, ci to urobi aj nabuduce.
Zatial dakujem za rady, moc mi pomohli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.