Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je toto za izolaci?

Od: radovan odpovědí: 6 změna:
Nějaký pamětník který by mi poradil co je tohle zač? K čemu to sloužilo, a jaký je složení? Vypadá to jako nějaká izolace trubek, nebo něco takovýho. Je to lehký a rozpadá se to. Je to půlkulatý zevnitř i z vnějšku. Mám toho na půdě ještě asi tak 4 kontejnery, posledních cca 50 let to sloužilo jako výplň mezi trámy na půdě domu. Může to obsahovat azbest?
doplněno 01.06.22 20:14:

Ještě doplním jak to vypadá ve zlomu... Strukturou to fakt připomíná plynosilikát, a to bílý po povrchu zase připomíná ten azbest *smich*

Co je toto za izolaci?
Co je toto za izolaci? #2
Co je toto za izolaci? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hoďte to pod mikroskop, jestli tam nějaká vlákna najdete. Může to obsahovat i piliny.

Podle poslední fotografie materiálu v lomu si myslím, že jde o drcený keramzit, takže keramzitbeton?

Co je toto za izolaci? #4

možná nadrcená škvára?

A takhle vypadá struska . Pak by to byl struskobeton nebo škvárobeton

Co je toto za izolaci? #5

slon
hodnocení

0x

Já bych typoval plynosilikát. Trochu s tím pošuchej o sebe a když to bude smrdět jako žumpa, ta je to ono.

jabraka*
hodnocení

0x

Obvykle jsou to keramzity,slinuté tmelem do vhodného tvaru.Asbest se už hodně dlouho nepoužívá.Pokud jsou to části izolace,starší 20 let,pak my asbest obsahovat mohl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat azbest

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]