Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinyl podlaha - dodatečnou kročejovou izolaci?

Od: pk500® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
mohu pod vinylovou podlahu Silvero-click (má pevné jadro a dole tenkou vrstvu korku) položit ještě samostatnou kročejovou izolaci? Co je i parotěsná. A nedavat už folii?

Například: Podložka pod vinylovou podlahu Selitbloc 1,5 mm GripTec

Podložka pod viny/...

Zdá se mi ta tenoučká vrstva korku málo. Navic podložka vyrovná nerovnosti o 1mm

Nebo jinou?

Vinyl podlaha - dodatečnou kročejovou izolaci?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pozor na pojem "vyrovnat nerovnosti". Ak tam mate na vacsej ploche vypuklinu alebo priehlbeninu, to podlozka nevyrovna, len skopiruje. Nerovnostou sa rozumie napriklad maly kamienok trciaci z betonu, ktory sa zapichne a nebude namahat samotny vinul.

hodnocení

Děkuji. Doufám že snad nivelace se povede. A ten milimetr kamínek který vyřeší tato podložka mi přišel jako dobrý bonus. Četl jsem že mirelon je měký a lámou se potom zámečky. Tak proto bych volil tento pevnější materiál.

jabraka*
hodnocení

0x

U měkých podlahovin (lino,VINYL, je kročejová zábrana neúčinná.Měkký materiál při nárazu nějakého předmětu nevytváří hlukové vlny.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]