Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasáda dřevostavby

Od: karelzima odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,potřeboval bych poradit jak řešit fasádu na baráku.Jedná se o dřevostavbu DA105 z roku 1974.Obvodové zdi jsou ze dřevěných panelů (caa 6cm-materiál něco jako hobra-piliny) na nich je lignát,2cm heraklit,pletivo,omítka,břízolit.Díky nekvalitnímu provedení a postupu času se začala omítka sypat (vypadané celé pláty do hloubky 3cm),heraklit se uvolnil a při zatlačení se hýbe.Měl jsem tu několik zedníků a byl jsem v jedné firmě co dělá fasády, ale vždy když se dozvěděli o panelech ze dřeva okamžitě tvrdili že mají strach z kondenzace ve stěnách.Vždy to nebyl problém,ale jak jsem se zeptal na kondenzaci tak "to netušíme co to udělá za pár let","raději to dělat nebudeme".Vše bych si asi udělal sám,ale netuším z čeho fasádu složit.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

Asi bych šel do odvětrávané fasády , tak jak to dělají amíci . plastovepalubky.eu/...

Tam máte jistotu , že při nějakém problému se případná vlhkost odvětrá . Mají to u nás v ulici na zděných domech už desítky let . Pod těmi palubkami mají vatu . Jsou ruzné systémy i takové cihličky na fasádě jsem viděl . Asi záleží co se komu líbí . Nebylo by od věci určitě přidat další izolaci.

jabraka*

Provětrávaná fasáda je velmi dobrý nápad,,je mnoho osvědčených systémů.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]