Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, potřebuju poradit. Ve starém domě co jsem koupil se mi s tapetou sloupla i asi dvoucentimetrová vrstva něčeho... asi omítka? Takže plánuju sundat tuto vrstvu z celé plochy stěny a nahodit/omítnout znovu. problém je, že tomu rozumím méně než youtube.
Čili mám POUŽÍT OMÍTKU anebo MALTU a po určité době až na ní omítku/stěrku?
pokud je to starý dům tak tam budou omítky vápenopískové...oprava zase jen omítkou...takže koupit jádrovou omítku a nahodit..
1) koupit rychlo omítníky
2) osadit rychloomítníky do roviny pomocí sádry na tmelení sádrokartonů (té výplňové ne stěrkovací - tuhne pomalej má hustější konzistenci, netvrdne tak rychle jak klasická stavební šedá sádra)
* mezi podkladem a vnější hranou omítníku by měla být mezera 1-2cm (podle křivosti stěny) na vyplnění jádrovou omítkou
3) koupit jádrovou omítku
4) rozmíchat na konzistenci těsta, aby nepadala z obrácené lžíce
5) a liskat na zed
6) stahovat podle omítníků rovným kusem prkna nebo latí, váhou...
7) opakovat body 4-6 podle rozsahu stěny
Pokud ostatní povrch drží,dnes je každá zedničina velmi nákladná a pracná.Podle rozsahu opravy bych použil flexibilní lepidloa odpadlý povrch srovnal širokým hladítkem.Pokud je stěna rovná v 1 cm,dorovnat finální stěrkou bílou.Po zaschnutí se stěrka přebrousí brusnou síťkou do perfektní roviny,.Pak lze rovnou vymalovat,ještě lépe vytapetovat tapetou Rauchfaser Erfurth Tapety Rauhfaser /...
Po vymalování je stěna sjednocená a velmi podobná struktuře štuku.
Mám výborné výsledky s tapetami VINYl a VLIES strukturové.
JABRAKA
Dědku, on chce tu stěnu opravit, ne namatlat lepidlem, dělat šaška s brusnou síťkou
a ve finále jí doprasit beznadějně zastaralou idiotskou tapetou.
Vzal sis dnes prášky?
Jasně, "admine". Dědek určitě bere prášky na hubnutí.
Nevysírej a nechej dědka, ať se vyjádří. I Ty víš, že je úplně mimo. Tak si to už konečně přiznejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.