Nejste přihlášen/a.
Jeden vtípek, jak se to dělá a má zkušenost - zakázka v paneláku, obložení vestibulu + nějaké drobnosti, kolik to bude stát? Vyšlo mi to kolem sedmdesáti litrů, na to předseda řekl - Máme na to stopade, to vyfakturuješ, stovka tobě, padesát pro mě, bereš? Šel jsem pryč, o měsíc později jsem viděl, že se zakázka realizuje...
Poznam, uz viac raz som pri ziadosti o vypracovanie cenovej ponuky na nejake prace dostal otazku, ci ma rozpocet zahrnat "nieco na kavu pre mna".
já osobně bych ani nepožadoval náhled do účetnictví atd protože tam něco odhalit sám je velmi malá šance a na by musela být úplně hloupá o čemž pochybuju. Jestli mohu radit požadoval bych účetní audit auditorem. Takových firem je spoustu sice to nebude zadarmo, ale zato budete mít kompletní zprávu o celém hospodaření a správou nad svěřeným majetkem. tím pádem budete vědět jestli něco odklonila nebo ne a vpřípadě že ano máte podklady pro hospodářskou kriminálku
kolik může stát to je různé podle toho kolik je toho na prověření, ale cenu neznám ani orientační a to mám známou auditorku počítal bych 5000 a výš když ho budete chtít po svj tak nemusí být nezávislý viděl bych to tak že si ho objednáte sama třeba i s podpisama ostatních vlastníků jednotek i byť jen té třetiny jak jste uváděla s tím že máte nedůvěru k představenstvu svj že se jedná o manžele takže by tam mohl být střet zájmů a co se týče případné platby by se vidělo podle toho jak by audit dopadl pokud by dopadl pozitivně a vše bylo čisté tak by jste si ho zaplatila vy jako navrhovatel a v případě že by dopadl negativně a zjistila by se zpronevěra nebo nějaké pochybení žádal bych uhrazení nákladů na audit a příp. právní spor po představenstvu svj ale rozhodně né z jakýchkoliv společných financí fondů svj
Ano, bez ohladu na to, kde sa predsedkyna SVJ teraz zdrziava, mate pravo nazerat do vsetkych dokladov a faktur (za cely dom a vas byt), aj niekolko rokov dozadu. Presne vyuctovanie fondu oprav : prispevky, pouzitie. To iste energie, zaplatene zalohy a faktury od dodavatela za cely dom.
Mate tiez pravo tieto doklady fotografovat mobilom a pod.
Namiesto pisania romanov sem ste ju mali davno vyzvat (ustne a / alebo pisomne) na predlozenie dokladov a uctovnictva.
Pozrite si CR obciansky zakonnik, raz rocne musi byt schodza a schvaluje sa uctovna uzavierka :
§ 1207(1) Statutární orgán svolá shromáždění k zasedání tak, aby se konalo nejméně jedenkrát do roka.
§ 1208 Do působnosti shromáždění patří
c) schválení rozpočtu, účetní závěrky, vypořádání výsledku hospodaření a zprávy o hospodaření společenství vlastníků a správě domu a pozemku, jakož i celkové výše příspěvků na správu domu a pozemku pro příští období a rozhodnutí o vyúčtování nebo vypořádání nevyčerpaných příspěvků,
d) schválení druhu služeb a způsobu rozúčtování cen služeb na jednotky,
1. Otazka predsedkyni : keby bude schodza?
2. Ak sa vytaca, dohodnete sa s 1 / 4 majitelov a zvolate schodzu.
3. Program : predlozenie podrobneho vyuctovania energii a pouzitia fondu oprav.
Umerne jej neochote a pripadnym vyhovorkam je vyssia pravdepobnost, ze tie peniaze ozaj ulieva bokom.
Ak jej teraz pisete list, tak ziadne romany, ako tu. Jedna veta : v zmysle par X obcianskeho zakonnika vaz vyzyvam v lehote do Y na predlozenie podrobneho vyuctovania fondu oprav a faktur za prace.
Ak ma v poriadku papiere, vie to ukazat kedykolvek. Dal by som tyzden, max dva. Pomohlo by, ak vam ten list podpisalo cim viac majitelov bytov, nech citi tlak.
normal, říct natvrdo pokud máte podezření, že se něco děje.
chci nahlednout do všeho co se týká "nášich" peněz v tomto domě. Souhlas/ nesouhlas , OK
budeme to řešit jinak, nazdar!
pokud se bude vytáčet, je jasno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.