Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleník cca 12x12

Od: honzaf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, baví mě pěstovat za oknem nejrůznější rostliny, prakticky co jsem našel v obchodě a byli tam semínka... citróny, zázvor, avokádo, rajčata, papriky apod. Mám jich hodně a nemalých. Přemýšlel jsem kolik by mě asi stál velký skleník na ně, tak cca 12x12 do výšky 7m. Asi nějaká kovová konstrukce s komůrkovým polykarbonátem (nebo dvě vrstvy obyčejného) a v zimě trochu přivytátpět. Děkuji za odhad či nápady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ty rozměry myslíte vážně *sok*? To tam hodláte pěstovat kokosové ořechy? Takhle velký skleník Vám bude závidět i leckterá botanická zahrada. Cenu netuším, ale amatérským odhadem tipuji statisíce (hodně statisíců). Nechte si udělat projekt, protože bez něj vám nikdo takovou stavbu nepovolí.

doplněno 28.05.22 08:28:

Čím tam hodláte "přivytápět"? Plynem? Elektřinou? To Vás ty výpěstky přijdou zatraceně draho. Leda že byste si pořídil vlastní solární elektrárnu. Máte na ní dostatečně velký pozemek?

hodnocení

5x

Sice je na Moravě teplo, ale to vytápění Vás vyjde draho. Nikdo Vám přesnou odpověď nedá, bez podrobného místního šetření.

hodnocení

3x
Skleník s těmito rozměry je nesmysl.

jirib
hodnocení

3x
Pro začátek zkuste něco menšího...
Na dlouhodobější celoroční využití určitě ze skla.
domacitechnika.cz/...

hodnocení

2x
Skleník velikosti baráku, to už zdaleka není jen tak.
Do toho bude kecat už hodně úřadů.

kejki
hodnocení

2x

Nějaké orientační ceny jsou na ceskeskleniky.cz/...

hodnocení

1x

Bude to drahe (kovove profily + sklo / lexan), bude to potrebovat zaklady, kvoli zatazeniu vetrom a snehom tu bude musiet mat kvalitne vystuzenie. Z uradneho hladiska to nebude drobna stavba, takze schvalovania a tahanice ako pri dome.

Tych 7m vysky, na to ste prisli ako?

hodnocení

0x

Nejdřív, než bych začala počítat náklady na stavbu skleníku bych se rozmyslela,kolik mi je let, co všechno chci pěstovat,jestli budu např. sadbu prodávat, jestli případně budu umožňovat prohlídky ve skleníku a mám i nějakou osázenou zajímavou zahradu, jak budu skleník vytápět,jesli ho budu mít v blízkosti bydliště, jestli to bude moje povolání a mám hodně času, jestli vím dost o rostlinách a o pěstování , o ochraně rostlin, pak je ještě dobré znát někoho se stejným zájmem,s kým bych se mohl poradit. Ono i pěstování ze semínek je dost náročné, dnes se dá sehnat téměř všechno, ale často na úspěchy musíte čekat třeba několik let. Na vašem místě bych nejdřív zvolila klasický větší skleník, ale samozřejmě ne tak vysoký, takové mívají botanické zahrady a než by vám tam stromy vyrostly do té výšky, nemusel byste se dočkat. Kdybych byla mladší a měla čas, co mám dnes, tak bych měla určitě větší skleník, teď mám polykarbonátový 4 x 2,5 m,ale moc se mi toho tam nevejde, mimo zeleniny pouze víno. Když bylo chladno ,svítila jsem v něm v noci svíčkami,ale semena mi v něm vzcházela daleko později než doma na okně. Jsem u zahrádkářů a tak hodně zahradnictví a vůbec zajímavosti máme prohlédnuté, hodně mám načtené, ale všechno to chce hrozně moc času a hodně financí, hodně práce. Je to ale moc zajímavé a je radost, když vám něco dobře roste. Přeji vám hodně úspěchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]