Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveřní kování - moc dlouhá osa kliky?

Od: nimha® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

koupil jsem na nové vnitřní dveře kování (Cobra Orion, mají celkem běžně v hobbymarketech) a mám problém s tím, že osa (čtyřhran) mezi klikami je moc dlouhý a nedá se úplně zasunout do klik.

Nechápu jak je to možné. Kupoval jsem už totéž kování ve WC verzi na ty samé dveře a no problem. Mám to u 2 kování a u obou stejné, takže to není náhodná chyba. Má se zato, že se to má zkrátit pilkou až podle dveří? Ne že by to byl až zas tak problém, ale moc komfortní mi to tedy nepřijde... :(

Dveře jsou 4cm silné, kování vyžaduje ale min. 4,9cm...

Není problém to vrátit, ale nevím jestli tohle není standard...

Předem díy za vaše rady.

nimha

Dveřní kování - moc dlouhá osa kliky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Pokud s tím zajdete do obchodu, kde jste to koupil, bude to originálně zabalené, a evidentně nepoužité, neměl by to být problém vyměnit.

A ještě nezapomenout na paragon!

doplněno 29.03.10 21:52:

Zkrátit se to určitě dá, ale řešil bych to určitě výměnou.

Zkrácení = konec záruky.

hodnocení

Vrátit to můžu, je to OBi, takže no problem... ale chci tohle kování abych to měl v celým bytě stejný...

hanher*

A nenabízejí ho ve více variantách- pro různou tloušťku dveří?

slonbonjohn*

Nevím, co by jsi čekal u hobby kování, asi to bude opravdu univerzál a lepší je delší, když není problém to zkrátit, než kratší. A pachtit se do obchodu na reklamaci ... Volil bych tu jednodušší variantu - ufiknout podle potřeby.

Nevím jestli to schválně nemá bejt z nějakýho matroše co de špatně řezat a nebo lámat aby to nebylo pro zloděje moc lehký?

hanher*

U interiérového kování pochybuji...

hodnocení

0x

Nevím že by mě někdy v obchodě upozorňovali že nějaký kování můžu použít jenom uvnitř bytu a ne na vchodové dveře do bytu?

jabraka*
hodnocení

0x

Tyto kliky jsou vcelku povedené.Zkrácení čtyřhranu je možno provést zasunutím do jedné z klik,nanejvýš pilníkem vybrousit drážku pro zajištění blíž ke středu zámku a jistící šroubek hranol zajistí v té zadní poloze.Pak už druhá klika vystačí.Těchto klik jsem namontoval řadu a problém s nimi nebyl.

JABRAKA

hodnocení

0x
Tak na vchodový dveře do bytu by určitě mělo být nějaký bezpečnostní kování a ne normální interierový. Stát se může cokoliv, ale proč je osa delší těžko říci, taky 4 cm jsou trochu slabší dveře, stará truhlářská zvyklost ověřená dlouholetou praxí hovoří o síle 42 mm. Rozhodně bych to nešel vyměnit, ale kousek uříznul. Než to vyměníš, tak mám obě kování zamontovaný i s kafem. Nehledě k tomu, že ti podavači v hobby marketech ti to klidně vymění za druhou rozteč a přijdeš na to samozřejmě až doma a poletíš tam zpátky měnit 72 mm za 90 mm.

arakain77*
hodnocení

0x

Tak tu osu kliky zkraťte.Flexou,pilkou na železo...Nic tím nepokazíte.

jabraka*

Když to budeš muset zkracovat,tak ze strany,kde je hranol plný.Na druhé straně je rozříznutý a vyplněný plastem pro přichycení kliky kotevním vrutem.Když bys uříznul tu drážku,nevystačí to na uchycení.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]