Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem na nové vnitřní dveře kování (Cobra Orion, mají celkem běžně v hobbymarketech) a mám problém s tím, že osa (čtyřhran) mezi klikami je moc dlouhý a nedá se úplně zasunout do klik.
Nechápu jak je to možné. Kupoval jsem už totéž kování ve WC verzi na ty samé dveře a no problem. Mám to u 2 kování a u obou stejné, takže to není náhodná chyba. Má se zato, že se to má zkrátit pilkou až podle dveří? Ne že by to byl až zas tak problém, ale moc komfortní mi to tedy nepřijde...
Dveře jsou 4cm silné, kování vyžaduje ale min. 4,9cm...
Není problém to vrátit, ale nevím jestli tohle není standard...
Předem díy za vaše rady.
nimha
Vrátit to můžu, je to OBi, takže no problem... ale chci tohle kování abych to měl v celým bytě stejný...
Nevím, co by jsi čekal u hobby kování, asi to bude opravdu univerzál a lepší je delší, když není problém to zkrátit, než kratší. A pachtit se do obchodu na reklamaci ... Volil bych tu jednodušší variantu - ufiknout podle potřeby.
Nevím jestli to schválně nemá bejt z nějakýho matroše co de špatně řezat a nebo lámat aby to nebylo pro zloděje moc lehký?
Nevím že by mě někdy v obchodě upozorňovali že nějaký kování můžu použít jenom uvnitř bytu a ne na vchodové dveře do bytu?
Tyto kliky jsou vcelku povedené.Zkrácení čtyřhranu je možno provést zasunutím do jedné z klik,nanejvýš pilníkem vybrousit drážku pro zajištění blíž ke středu zámku a jistící šroubek hranol zajistí v té zadní poloze.Pak už druhá klika vystačí.Těchto klik jsem namontoval řadu a problém s nimi nebyl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.