Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díry po hmozdenkach ve zdi

Od: petr234 odpovědí: 11 změna:
Ahoj, čím byste opravili díry po hmozdenkach z poštovní schranky ve zdi? Bez strhani fasády. Maltou napustit diru strikackou a když mi zbyla fasadni barva tak jen zamazat?
doplněno 27.05.22 19:18: Resp jaká hmota by se dala eventuelne někdy vrtat, sádra je na to slabá

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Pokud je to klasická omítka z malty, tak trošek malty stejné zrnitosti nebo jemnější, pokud beton, tak trošek cementu s pískem utemovat/zašťouchat do dírek-nevím jak jsou ty díry velké a potom po zaschnutí přetřít fasádní barvou. Bílou nebo šedou sádru bych nedával, drží vodu a bude to vidět jako flek nebo to může vypadnout z betonu v zimě ven.

petr234
hodnocení

No, asi ano, cihly, malta, lepidlo, perlinka, fasáda. Jde o to, že chci dát na podobné místo o kousek vedle jinou poštovní schránku, takže aby díry pak nebyly vidět. A kdyby se tam někdy chtělo vrtat, tak mi je jasný že sadra není tak pevná.
Proto jsem řešil zda maltová směs, betonová či cement nebo štuk, ty hmozdenky jsou z těch hřebíků, ne moc velký průměr, do 0,5cm. Když tu dírku teda napustim maltou tak pak tam budu moct zatrit fasadni barvu nebo trochu to steteckem penetrovat?
olinl

Hmoždinky s vruty/hřebíky vyndat/vysekat, malta bude lépe držet a železo v podobě rezi by mohlo vylézt na omítku a udělat hnědou skvrnu. Osobně bych novou maltu nepenetroval, jen natřel fasádní barvou (asi bude potřeba dvakrát natřít, nevím jaká barva je použita a dvakrát to nevadí, pokud je to zbytek barvy, tak to určitě nevadí).

petr234
hodnocení

Zkusím teda tu maltu napustit do dírky a zarovnat ty dírky s fasadou fasádní barvou bez penetrace diky

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, desítky let se na díry ve zdi používala úspěšně sádra, tak nehledejte novodobé “blboste” (zeptejte se otce nebo dedy). Zdravím!
petr234
hodnocení

A) sádra je na vnitřky a spíš na drobný trhlinky nebo sádrokarton, to je jasný i mě, ven je hovadina dávat něco co se ihned vydroli a není pevný. B) někdo nemá otce ani dědu např. Proto se ptá jinych

hodnocení

0x

Hasoft ma produkty ako Drztofest a Stenusprav.

hodnocení

0x

Bílým cementem a pak si to přetřete fasádní barvou. Samozřejmě hmoždinky vyjmout

petr234
hodnocení

Opravdu bílý cement? Není lepší malta? Či beton?

jabraka*
hodnocení

0x

Jde li o venkovní omítku ,pak stačí do otřvoru natlačit kousek polystzrenu.Pokud by mě vadila bílá barva,tak namíchám trochu Akryltmelu s vhodnou barvou a polystyren zamáznu.

JABRAKA

petr234
hodnocení

Tomu rozumím, jen polystyren už není vrtatelny, mě jde o to kdyby se někdy zas neco vrtalo, tak aby se tam dala pevná hmota. Něco jako se dává například když upadne kus zdi, je potřeba to pevne zacelit a jsou na to lepší varianty než sádra, jen nevím právě co, štuk, malta, cement či nějaký smesy moderní jako někdo psal ten stenusprav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]