Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frekvenční měniče ovládání

Od: uhor odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Jak to funguje když jsou dva frekvenční měniče , a já potřebuji jen jedno ovládání a jeden bezpečnostní okruh?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Záleží co a jak chceš ovládat. Třeba analogově ti stačí pouštět do obou zároveň stejné napětí... A bezpečnostní okruh, záleží co máš konkrétně namysli.. Řešit dle konkrétního řešení.
uhor
hodnocení

Společný bezpečnostní okruh ( bezpečnostnim tlačítkem vypnout přes relé napájení pro oba)
A společný start/stop a indikaci, že je vše pod napětím.

Nevidím v bezpečnostním vypínání problém...

uhor
Můžete to prosím rozvést?

Myslel jsem to , že to máš dobře napsané v příspěvku... Prostě bezpečnostní okruh je galvanické oddělení od sítě a tedy jak to máš napsané, stykač se samodrží přes STOP tlačítko..

A samotné ovládání, tedy spuštění a vypínání měniče lze provést stejnou obdobou tlačítkama START/STOP s pomocným relé, ale lze to provádět i mechanickým spínačem/přepínačem. Měnič při ztrátě napětí (hlavní přívod) a opětovném obnovení napájení ( ztráta napájení, vypnutí rozvaděče) se nespustí i při sepnutém vstupu zapínání měniče (bezpečnostní opatření), u něho musí dojít k opětovnému rozepnutí a novému sepnutí...

uhor

A pokud mám dva fr. Měniče a každý má svůj přívod?

To má každý měnič napájení z úplně jiného obvodu? Nemúže být z jednoho přívodu napajení obou? Příkon mají zanedbatelný... Pokud toho nelze dosáhnout, tak pak by případně museli být stykače dva na jedno ovládání... Každý pro svůj přívod.

uhor
Myslím, že to půjde. Nicméně se ptám pro jistotu.
Takže z toho přidaného fr. měniče ( stejný přívod) se napojit na stejné kontakty na stykaci a bez. Relé abych měl propojenou logiku.

V postatě tak...

hodnocení

0x
Musíte udat jakou funkci musí splnit "stop" u pracovního stroje.
Kategorie 0: neřízené zastavení- okamžité vypnutí silových a ovládacích obvodů.
Kategorie 1: řízené zastavení, po zastavení odpojení napájení.
Kategorie 2: řízené zastavení, po zastavení se napájení do ovládacích obvodů neodpojuje.
uhor

Ano to vím. Nicméně potřebuji tyto logiky propojit.

Vy víte, ale já nevím konkrétně s čím chcete poradit.
Pro silové napájení FM můžete předřadit stykače, pro nouzové vypnutí je můžete vypínat stop tlačítkem. Pro ovládání použijte PELV nebo oddělovací relé. Má-li FM pro signalizaci beznapěťové spínací kontakty tak je můžete zapojit fo série.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]