Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šňůra na prádlo

Od: petrmrva1986® odpovědí: 16 změna:
Zdravím mám takovej velkej sušák na prádlo venku a stářím se trhaj lanka..koupil sem nový pogumovaný s ocelovým vnitřkem ale nevím jak je mám spojit.neni nejakej způsob jiný než dělat uzly.. počítám že to bude nejslabší bod a navíc když to zkouším zauzlovat není to napnutý jak bych potřeboval.. původní lanka byly jako celek protažený bez jakýchkoliv spojení..nevím jak to bylo udělaný..asi to tak bylo už se sušakem když byl nový
Šňůra na prádlo
Šňůra na prádlo #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Měl jsem podobný sušák, sice ze starého dřevěného zahradního slunečníku, když plachta "odešla", vyvrtal jsem díry, natáhl prodávané poplastované lanko.
Časem odešlo dřevo. Svařil jsem 6 ramenou hvězdu z jekloviny 15x15 mm, upevnil na větší ložisko na sloupku. Na výplet jsem použil silnou silonovou šňůru, původně určenou ke kosení trávy. Výška cca 110 nad zemí. Není třeba zdvíhat ruce nad hlavu!
Drží už přes 6 let, léto, zima, furt.
Když visí prádlo, i mírný vítr se sušákem otáčí, sluníčko a vítr ze všech stran usuší co by dup!
26.05.22 18:13
.
Šňůra na prádlo #3
Silon je hladký, nemá vroubky jako lanko či pletená šňůra, neusazuje se špína. Dá se v případě potřeby lehce utřít vlhkým hadříkem. Nezachycují se vlákna tkaniny.

Běžně dostupná prádelní šňůra z ocelových drátků zalitých do PVC je hladká.

hodnocení

5x

Co použit něco takového

eshop.oslavan.cz/...

hodnocení

Jo to by asi šlo.podivam se někde v OBI by to mohlo bejt taky..asi zkusim i čokoládu elektrikářskou co bude lepší

Ta spojka je fajn. Navíc, časem se šňůry prověsí a je potřeba je znovu vypnout a to se spojko půjde snadno.

Prádelní šňůra z ocelových drátků zalitých do PVC se neprověšuje.

hodnocení

1x

Prádelní šňůra s ocelovým drátem se uzluje, obávám se, že na ukončení nic šikovného neseženete, jedině běžné věci používané na ocelová lanka, ale je to jak pěst na oko. Problém je, že v místě uzlu se většinou poruší PVC obal, začne dovnitř téct voda a drát začne rezavět.

hodnocení

1x

Není to nic složitého. Starou šŇůru celou odstraníte a začnete navlíkat od středu až skončíte na obvodu sušáku. Jen provlíkat a vypínat. Po obvodě to zauzlujete lanko k lanku. Ocelový rám sušáku v tom nehraje žádnou roli. Když nejste šikovný, pozvěte někoho, kdo vám to přidrží, aby jste mohl udělat dva uzle. Ale pokud je tto navíc skládací, vypínat to nemusíte. Jen všechny lanka musí být přiměřeně dlouhé aby po sklopení se vypnula.Žádné spojky tedy nepotřebujete

jirkag*
hodnocení

0x

Dobry den,

ja na spojeni pradelni snury pouzivam elektrikarskou cokoladu a funguje to.

patamat
hodnocení

0x

Na spojení šňůr použít takzvaný "rybářský uzel", kterým se spojují rybářské vlasce. Drží spolehlivě.

Udělat normální uzel, ale nezatanovat, uzlem ze předu prostrčít druhou šňuru a uděalt normální uzel kolem první šňůry. Potom uzly utáhnout a zatáhnout za obě šňůry. Uzly se do sebe zaklesnou a čím je spoj víc namáhaný, tím víc se zatahují a spovňují. Volné konce je potom možné ustřihnout a nechat jen asi 5 mm.

Smůla je, že rybářským uzlem sotva lanka vypnete*zed*

hodnocení

Dobrý už sem to poresil u Vietnamců uvidíme jak to dlouho vydrží ten jejích upevňovací knoflík:)

Až to budeš mít navlečené a napnuté, dej sem fotku, co to je za vietnamský knoflík.
hodnocení

Zatím tak.. prostě knoflík..premejslim co s tím..jesi to nak provléknout a točit s tím..co já vim:)

Šňůra na prádlo #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]