Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake lepidlo na opravu plastu (spinac sekacky)

Od: pavelp* odpovědí: 19 změna:

Mame elektrickou sekacku gardena, ktera ma sikovny spinac, ale plasty uvnitr praskly. Existuje vhodne lepidlo, kterym bych plast zalepil tak, aby byl spoj pevny? Jsou to takove pacicky, kterymi se spina hlavni vypinac.

gardena.com/...

Nahradni dil radeji neresim. To by stalo vic nez nova sekacka.

Vypinac jde vzdy predelat jinak (na prasaka), ale zacal bych tim lepenim.

Diky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To nepojde. Pacicky vnutri su koniec paky, na ktorej dlhu stranu tlacite rukou a sila sa pekne nasobi. Lomova plocha je mala, lepidlo nebude drzat. Navyse by som tam cakal plasty, ktore sa skoro lepit nedaju : PP, PE ...

hodnocení

2x
Koupil bych spínač egardens.cz/...
Lepidlem lepit pracky, to nebude na dlouho... možná až tři sepnutí...a kvalitní lepidla jsou i dražší, než spínač
doplněno 26.05.22 19:29: Ceny jsou podobné sgarden.cz/...
doplněno 26.05.22 20:51:

Nebo se jedná jen o toto?

Protože po třetím přečtení otázky jsem našel toto

Jsou to takove pacicky, kterymi se spina hlavni vypinac.

hodnocení

1x

Na plasty se prodávají soupravy vteřinového lepidla s aktivátorem. Vzhledově dobré, nějak to drží, pevnost je ale nevalná. Kde nezálěží na vzhledu, tak kupodivu slušně drží tavné lepidlo. Kdysi jsem koupil soupravu vteřinového lepidla a křemičitého písku. Vzniklá hmota se dá obrobit. Drží docela dobře. Jestli to je ale namáhaná součástka, tak by kompromisem mohl být univerzální vypínač na trubku držadla.
hsparts.cz/...

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud není na trhu náhradní díl,je možné ho i vyrobit.Nejlépe pomocí d tiskárny.Lze to i vybrousit z kusu plastu.Případně i odlít z licí pryskyřice.

JB

makk
hodnocení

1x

Lepený spoj má vždy menší pevnost než původní plast. Takže jestli to prasklo předtím, tak lepené to praskne na 100%. Jedině pokud to jde, tak to spojit přinýtovaným kovovým páskem a pod., případně vyrobit nové a něčeho pevnějšího.

hodnocení

0x

zdravím,

foto by nebylo? "nějaké" pacičky jen tak asi neslepíte

hodnocení

0x

Záleží co je to za plast, zkuste vteřinové lepidlo, pokud to nepůjde slepit tím, nejspíš to nepůjde ničím. Pokud to slepit půjde, tak bude nutno slepené místo vyztužit, aby se to nezlomilo znovu.

hodnocení

0x

A nebo spínač nahradit univerzálním levným.

garteko.cz/...

gromed.cz/...

pavelp*
hodnocení

Jde o to cervene pravo-leve madlo, ktere uvnitr te centralni casti tlaci na spinac. Kdyby slo koupit to madlo jako nahradni dil, mel bych vyhrano.

Jake lepidlo na opravu plastu (spinac sekacky)

pavelp*
hodnocení

Jestli se spravne divam na ten nakres nahradnich dilu, tak je to cislo 7 - prava i leva packa.

egardens.cz/...

makk

tak za 120.-Kč bych to neřešil a koupil. Nebo zevnitř nanýtovat plech, ale já bych raději dal těch 120.-Kč.

pavelp*
hodnocení

Za 120 Kc bych ten dil take koupil, kdyby byl dostupny, ale neni skladem.

Na egardens není skladem? Dostal jsem se až k potvrzení objednávky a žádné upozornění o tom, že není skladem...
pavelp*
hodnocení

Neni skladem...

egardens.cz/...

Tak zde je milujizahradu.cz/...
Zde sgarden.cz/...
Hledejte pod číslem 5032-00.630.03
pavelp*
27.05.22 14:16
hodnocení

Dekuji

hodnocení

0x

Právě že řešte náhradní díl. Lepení v namáhaných spojích a ještě k tomu v neslepitelných plastech moc nepomáhá

pavelp*
hodnocení

Dekuji vsem za podnetne navrhy a zejmena za ten, ze lze koupit packy jako nahradni dil.

Lepit to nemelo valny smysl (zkusil jsem to, kdyz jsem ty stare vyndal) a nove byly za rozumnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]