Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
v dohledné době budeme vyměňovat 6ks špaletových oken v nezatepleném baráku (zateplení v dohledné době neplánujeme). Poptal jsem již několik firem a nabídky s cenou jsou velmi podobné , do užšího výběru se dostali firmy co nabízejí okna z prvoplastu s třídou profilu A s dostupným servisem.
Součinitel prostupu tepla U je v nabídkách podle profilů a zasklení mezi 1,1 až po 0,71.
Nejsem si ale jistý jaké další parametry sledovat a jestli volit dvojsklo či trojsklo případně do dvouch místností kde je třeba tepelný komfort volit trojsklo a do dvou místností kde se prakticky netopí pouze dvojsklo.
Ale také pohltí víc světla. Když máte trojskla, můžete mít kytky jedině poblíž oken. Pro většinu lidí to není zásadní problém, ale je dobré to vědět.
Mám zrovna objednaná okna na chalupu. Říkal jsem si - na chalupu stačí bohatě dvojskla. Když jsem zjistil, že to dělá rozdíl asi 5%, šel jsem do trojskel bez váhání! Dále jsem např. sledoval, aby to byl profil třídy A (např. profil VEKA nebo PRAMOS) a ideálně 3 těsnění.
Trojskla, páč nic horšího jak dvojskla již nekoupíte. Chcete ty nejhorší okna?
Tři těsnění samozřejmě.
Prvoplast? Jak to poznáte? Že to někdo napíše?
již v pár místostech máme stará plastová dvojskla , ale menších rozměrů také nahrazovali špaletová okna. A pořád je to o moc lepší než ty 30letý dřevěný rámy.
Nicméně půjdeme do 3skel tedy otázkou je jak moc mám řešit tu propustnost tepla.
Prvoplast jo to nepoznám teď sem si to tom četl.
Dnes asi trojsklo. Je to hnusné, je to těžké, ale rozdíl ceny není tak velký a ceny energií rostou a porostou. Zateplení objektu by mělo následovat a proto bych okna rovnou umístil na vnější hranu domu pro snížení tepelného mostu.
Trojsklo - nevýhodou však je váha, což bývá problém zvláště u velkoformátových oken. Ta jsou v dnešní době velmi oblíbená, nicméně váha je jedním z parametrů, na který je třeba myslet. Zkrátka velkoformátové okno s trojsklem nedáte všude.
Další nevýhodou trojskel může být riziko prasknutí prostředního skla vlivem nerovnoměrného zastínění. Sklo může prasknout tehdy, když je část osluněna a část zastíněna. Prostřední sklo není ochlazováno okolním vzduchem a rozdíl teploty osluněné a neosluněné části je výrazný.
zdroj sulko.cz/...
Největší úniky tepla z domácnosti jsou kromě stěn okny a dveřmi.Někde jsem četl statistiku,kde udávali poměr ztrátového tepla okny 10 % a stěnmi 70 ˇostatní je vliv netěsností a větrání.Nevidím důvod,kvůli ceně oken,použít v nezatepleném baráku trojskla.Ušetřit jednotky procent kvůli nákladům o desítkách procent.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.