Nejste přihlášen/a.
Nikdy tuk po smažení nevylévám do odpadu, ale nalévám ho do zavařovacích flašek a když jsou plné, zavezu je ke kontejneru k tomu určenému.
Problém může nastat docela velký.
Třeba deformace plastového sifonu dřezu a odpadové trubky horkým olejem, sražený olej při styku se studenou vodou může odpad ucpat, případně Vás stříkající olej po styku s vodou ze sifonu opaří.
Ale taky se nemusí stát nic. Já bych to ale nezkoušel.
Před časem jsem vychladlý a přefiltrovaný olej lil do nádrže starého dieslu v poměru 1 litr oleje na 50 litrů nafty. Do současného auta bych si to už nedovolil.
Pokud byste měl tlakovou kanalizaci, tak to zalepí čerpadlo a provozovatel Vám to dá k úhradě, protože má v pokynech, že se to tam lít nesmí. Já to dělám přesně, jak bylo několikrát řečeno. To PETky a do kontejneru. Případně po přecezení možno používat jako antikorozní nátěr na zahradní nářadí.
Tuk dělá problém v čističkách. Já litry oleje po smažení nemám, takže tu trochu co zbyde, nechám zchladit a vyleju do odpadkového koše. V něm jsou papírové kapesníky, stelivo z kočičího záchůdku a vůbec různé odpadky, takže se olej vsákne a pak jde do komunálního odpadu a do spalovny. Kdybych chtěla, popelnici na kuchyňské tuky máme u kontejnerů na tříděný odpad.
Problem to je najma daleko od vasho drezu. Vytvara to spolu s papierom a inym odpadom obrovske hrce, ktore upchavaju potrubia od d = 200mm do d = 2m. Videl som, co cistiace auto vodarni vytiahlo z potrubia pred panelakom. Tiez som zazil pivnice vytopene splaskami, ked odpadove vody neodtekali prec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.