Nejste přihlášen/a.
Stav: trámy 20/20.Rozteč mezi trámy je 84 až 87cm. Nakoupené OSB desky 22mm na dvě vrstvy.(Jsou nutné dvě vrstvy?) Finální vrstva plovoucí podlaha. Jaká by měla být správná skladba na daných trámech, jak zajistit spoje, jak zajistit aby nedocházelo k vrzání.( Správný technologický postup pro laika)
Stando, proč já si neuložil odkaz na Váše stránky.
ale vzpoměl jsem si
návod:
a teď se ptejte
doplněno 29.03.10 20:07:nebo i zde: knauf.cz/...
ale to je otázka peněz co si vyberete
je to všechno o penězích. Mám to dané OSB deskama, které už jsou koupené. Našrubovat je na trámy, nebo to ošéfovat roštem?
roztec nosnych tramu je moc velka bude se ti to prohybat.
bude potreba udelat rost, kterym to pekne vyrovnas a zaroven das rozumnou roztec pro zaklop.
zaklop se oddeli penovym tesnenim (mirelon apod.) a prisroubuje na zaklop prijde krocejova izolace a finalni desky.
kdyz uz mas nakoupeno muzes udelat takove slozeni:
1.rost
2. zaklop 1xOSB (roztec rostu max. 50cm)
3.krocejovka
4. 1xOSB 22 (sadrovlaknite desky), OSB drazky slepit PU lepidlem, sadrovlaknite desky dle vyrobce)
-
1.rost
2. zaklop 1"prkna
3.krocejovka
4. 2xOSB 22 (spodni vrstvu drazky slepit PU lepidlem a druhou prisroubovat krizem k prvni)
navod www.istavinfo.cz//... je moc pekny, ale v praxi temer nepouzitelny.
nikde neni napsano, kdyz pouziju OSB 22mm jaka musi byt roztec. V praxi mimo novostaveb nepouzitelne vse je to jen o finalce a krocejovce. Coz je sice dulezita vec, ale podstatne chyby tj. pevny podklad (zaklop)
Dobrý den,
omlouvám se, že neodpovím, ale spíš rozšířím otázku, ať tu nevzniká nové vlákno...
Co když si nemohu dovolit rošt a podobné vymoženosti, kvůli výšce? Světlá výška místnosti je OK, ale dolní hrana oken v plánovaném vikýři by byla příliš nízko nad podlahou.
Původní plán byl 2x OSB 18 mm křížem přes sebe přímo na trámy (20/20). Mezi trámy jsou mezery 60 - 80 cm, které by se vyplnily vatou k utlumení hluku (asi Orsil Rio). Na horní OSB pak finální plovoučka, případně dlažba (v koupelně). Bohužel se o víkendu při měření zjistilo, že mezi trámy jsou výškové rozdíly, takže se plán změnil na složení: OSB 18 mm, samonivelační stěrka, OSB 18 mm křížem oproti první. Vata a finální podlaha zůstává. Dolní hrana okenního rámu by pak byla ve výšce přibližně 75 - 80 cm.
Díky za tipy.
spis bych vyrovnal tramy nez davat nivelacku. Zaklop s OSB bude pruzit. a bude se ti prenaset krocejovy hluk, tak radeji koberec nez plovoucku. Dlazba ti popraska.
Jinak rost muzes udelat mezi nosnyma tramama a mozna ti zbyde misto pro krocejovou izolaci.
Díky za odpověď...
Původně jsme taky plánovali dorovnání trámů, ale pak jsme zjistili, že každý letí jinak a byla by to nejspíš šílená práce, takže nám jako jednodušší řešení přišla ta nivelačka.
Ta dlažba by popraskala i s případným roštem? Jaké rozměry by měla mít "oka" toho roštu? Je možné ten rošt přišroubovat z boku trámů, pokud bych ho dával mezi?
Omlouvám se za další palbu otázek a předem děkuji za objasnění.
bez prace to nejde ja jsem se z vyrovnanim take sra...
a podlaha nepresahne 1mm nerovnosti
vyrovnat tramy muzes pomoci fosinek podel tramu z obou stran, ale to jen naokraj.
jinak pri tve rozteci nosnych tramu a pouziti OSB max. 40cm. (rost musi byt bytelny a poradne ukotven k tramu s kotvenim nechod pod stred tramu)
jen si to vyzkousej, poloz si dve-ctyri desky na tramy (1xOSB a 2xOSB) a uvidis.
Dobrý večer standame,koukal jsem na vaše fotky-podlaha v podkroví a prosím vás o radu poněvadž řeším to samé
za 1.) na stropě nemáte parotěsnou folii ani žádnou izolaci-proč tam být nemusí?
za 2.) ty prkna musí být suchá?a šroubují nebo se dávají hřebíky?
Přikládám fotky abyste věděl oco jde.V podkroví hodlám vybudovat půdní byt a dole budou bydlet rodiče.Nevím zda izolovat stropy a zda dát parotěsku.
potom bude následovat-rošt,záklop 1xOSB (nebo prkna jako vy)
kročejovka,1xOSB 22mm,mirelon a finální podlahu.Děkuji za jakoukoli pomoc.
1. parotesnou folii mam pod izolaci, ktera je mezi a pod krokvema a stropu podkrovi. Podkrovi a prostor pod podkrovim je vytapeny tak tepelna izolace na podlaze je zbytecna a navic se vyuzije teplo ze spodnich mistnosti. Parotesna folie a tepl. izolace se dava az u prechodu interie-exterier(z duvodu zabraneni vniknuti vlhka do izolace). Zde bez parozabrany dojde diky chladnemu prostredi ke kondenzaci vody.
2.prkna nemusi byt sucha (doschnou na podlaze). Urcite sroubovat pro 1" prkna vrut se zapusnou hlavou 6x60mm.
Jestli udelate podlahu a zatepleni podkrovi v jedne etape dejte parotesku a izolaci jen na sikminy a strop podkrovi. Na podlahu pouze krocejovku.
Je to prace na delsi dobu tak doporucuji nejprve za izolovat podkrovi a pak delat podlahu...treba i v zime.
Ale ze vseho nejdriv udelejte kontrolu hlav tramu a samotnych tramu. V mem pripade mam nahnile hlavy a musel jsem je zpevnit viz. foto. (navrzeno projektantem 180x8x500mm z toho 150mm ve zdi)
Zpevneni hlav tramu muzete klidne nechat az bude zateplene podkrovi.
Asi bych jako finalku misto jedne OSB 22 dal 2xOSB 12,5 (krizem) a mirelon pouze pod plovoucku. Osobne budu mit vsude koberec na plovoucku mam svuj nazor
S dalsima fotkama trochu vaznu (uz toho mam zas hodne hotove), ale brzo dodam i konecnou upravu podlahy (krocejovka a OSB)
tramy ktere jsou nerovne se musi vyrovnat treba fosnami ale musi se mezi sebou vyblokovat, to znamena ze mezi tramy se musi pribit pricky aby se tlak roznasel mezi ostatni tramy.libor
Zdravím,Stando koukal jsem na fotkách že si mezi prkna a trámy něco dával ,na fotkách jsem nepoznal co,odhaduji že to byla nějaká podložka aby prkna nevrzali?
je to jednostrane lepici pas z penoveho tesneni, puvodne urceny pro UW, UD profil dle sirky. Cena je zanedbatelna o proti pasu z mirelonu.
daval jsem ho zduvodu prenosu hluku (krocejovka) resp. je to soucasti celku. Samotny pas nepomuze tak jak krocejovka na zaklopu tento pas.
Obavam se, ze vrzani nastava pri treni hran prken ne na plose proto je nutne nechat mezery, u mokreho dreva se mezera vytvori sama.
Jak jsem psal pas je z duvodu prenosu krocejoveho hluku do konstrukce a navic vyrovna nerovnosti na dreve.
odkaz na penove tesneni:
stavebniny.bausho/... ja ho kupoval u nas za mnohem mene penez.
Se zeptám asi blbě,ale kde to je u vás? .
Nedávno tu někdo řešil podlahový vytápění u suchý podlahy (tuším že zrovna ty ) ,řešilo se tam jak udět sistemovou desku,napadlo mě použít tohle thermomur.cz/... , myslím že to je obyčejný rozdrcený EPS , možná by to šlo použít místo tvrzenýho co se používá na podlahy a je docela drahej.
u nas bylo mysleno, ze jsem to nekupoval pres eshop, jinak Třebíč, ale maji temer v kazdych stavebninach jen cena je odlisna.
ja jsem resil jak vest nejlepe trubku v podlaze, kde bude EPS a desky. V mem pripade neuvazuji o podlahovem topeni.
myslis pouzit jen rozdrzeny EPS nebo rovnou lehceny beton?
myslel jsem rovnou lehčený beton . udělat dvě vrstvy. První základní třeba s armaturou a do druhý zalít podlahový topení. ještě bych se zeptal je dobrý dávat podlahový topení pod převěnou podlahu? Mam strach jestli nebude dřevo moc velký izont
ja spise uvazuji o ECOPROSTYRENU objemova hmotnost 350 - 500kg/m3 coz je zatizeni 350 - 500kg/m2 a 17,5 - 25kg/m2 pri 5cm vrstve. Coz je lehci nebo stejne jak nejake desky OSB, sadrovlakno, cetris apod. Polystyrenova drt do tohoto lehceneho betonu nepatri je na zasyp apod. Podlahove topeni bych asi nedaval pod nebo do ECOPROSTYREN je to asi velky izolant. Podle vyrobce netreba pod desku davat desky EPS a ani armovani a na podlohove topeni bych se radeji informoval primo u vyrobce, nejsem schopen rict na kolik to muze ovlivnit. Jestli myslis na beton dat prkna nebo drevenou plovoucku zde to samozrejmne trochu ubere, ale neni na vyber.
Já na ty eco věci moc nejsem,tím nechci tvrdit že bych si nacpal do baráku kdejakej sajrajt. Ale docela by mě zajímalo jakej rozdíl je mezi ECOPROSTYRENEM , PROSTYREN a kuličkama EPS?
pokud to neni nijak upravene tak kulicky plavou nesaji a tudiz nejsou vhodne do smesi.
to co nabizi ta firma ma nejakou upravu vcetne nejakych testu stlacitelnosti apod.
osobne se tim budu zabyvat az budu delat finalni podlahu tj. az jako posledni vec, je plno jine prace, ktera se musi udelat drive.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.