Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levnější sejf

Od: libor007® odpovědí: 16 změna:
Přátelé, vybírám nějaký nábytkový sejf pro zabezpečení krátké zbraně a střeliva před nenechavými prsty potomstva - nepotřebuji drahý certifikovaný trezor proti profi lapkovi. Poradíte nějaký v rozumném poměru cena/kvalita? Digitální zámek - abych před děckama netahal pokaždé klíč a ony ho pak nečmajzly pro ukojení své zvědavosti při mé nepřítomnosti. Ten nouzový klíč bych mohl přecijen lépe schovat. Internet je pln videí, kde na ty levné sejfy stačí párkrát bouchnout dlaní a povolí elektromagnetická západka zámku. Rád bych něco v rámci kategorie trochu bytelného, aby to nevypáčil někdo jen šroubovákem a odolnějšího tomu zabouchání a dalším technikám, které zvládne předškolák :) Vaše tipy?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

CO treba toto?

trezory.heureka.cz/...

hodnocení

Stačí něco bez certifikátu - jde primárně o děcka. Cenu jsem myslel tak do 4000.

Chápu, ale někam musíte dát náboje. Možná nezůstanete u jedné zbraně. Ale je to na Vás

Tak co jsem načetl, tak ty levnější se dají opravdu otevřít kladívkem. Tak je možna vhodně zabudovat. Zkuste toto odborné forum: zbranekvalitne.cz/...

hodnocení

2x

Nedávno jsem kotvil do zdi malý nábytkový sejf asi něco jako toto: Cena 4200 Kč

domys-eshop.cz/...

Levnější sejf
hodnocení

Díky. Zamlouvá se mi, bude rozhodně jeden z kandidátů.

hodnocení

0x
Doporučuji ještě zámek trezor.shop/...
hodnocení

S tím počítám, minimálně na cestování...

Obecne, když mám zbraň zabezpečenou v trezoru, tak mi jednoduchý zamek přijde k ničemu. Kdo překoná trezor, tak ho zámeček nezastaví. Navíc použitelnost zbraně je o dost nižší.

Na cestování předpokládám, že budete mít zbraň u sebe, takže ten zámek je opět k ničemu. V autě / hotelu bych zbraň nenechal, to už ji raději necham zamčenou doma

hodnocení

Jak píšu, primárně jde o nenechavé děcka. Protřelý kriminálník zdolá v nižších třídách vše. Po hotelech nejezdíme, nicméně u babky (několik nocí) se zamčená spoušť hodit může. Do sejfu by to mohlo mít smysl, pokud bude chtít žena zamykat hotovost.

jaj*
hodnocení

0x
Ještě se podívejte na zákon jak musí být uložená, myslím že musí být i zabezpečena proti krádeži
hodnocení

Tak certifikovaný trezor je až nad dva kousky nebo vícero nábojů. U jedné zbraně se to tak nehrotí.

Střelné zbraně do 2 kusů či střelivo do 500 nábojů – držitel zbraní a střeliva je povinen tyto předměty vhodně zabezpečit proti ztrátě, odcizení nebo zneužití. Nemusí zde být ocelová schránka. Stačí to mít někde zamčené

Uzamykateľné bytové dvere nie sú dostatočné? Ako to vlastne je? Ako dieťa si pamätám návštevy u poľovníkov, ktorí mali svoje zbrane - v lepšom prípade - vystavené v uzamykateľných presklených vitrínach.

hodnocení

Díky za tipy. Nakonec jsem objednal toto: m.alza.cz/...
Z levných necertifikovaných vypadá vcelku solidně a nouzový klíč je ten klasický trezorový oboustranný - ne ta sranda klíček jako u většiny konkurence. Proti děckám to bude dostatečné.

hodnocení

Tak sejf je doma. Je celý z poměrně silného materiálu, odemykání zajišťuje motorek - ne jako u jiných levných elektromagnet, podsvětlený displej i vnitřek sejfu, dílenské zpracování výborné, nouzový klíč klasický oboustranný sejfový - nic pro otevření kancelářskou sponkou. Za ty peníze a k mému účelu myslím dobrý kauf.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]