Ahoj, mám asi 50kg starého nářadí. Vyplatí se nechat nebo prodat jako železo? Za kolik bych to mohl prodat? Je tam kovářské nářadí, truhlářské, mega klíčů, pajsrů, vse je zčernalé. Popravdě něco ani nevím k čemu je :D je tam fakt všechno možný. Díky
Nevyhazovat, staré nářadí je mnohdy výrazně kvalitnější, než co se dá koupit teď. Nezapomeňme, že jsme měli nejkvalitnější ocel. Když chce řemeslník kvalitní nářadí, ne pastelku na smotnování skříňky z IKEA, musí hodně vybírat a sáhnout hluboko do kapsy.
dylin
To je zase kec... Kvalitní byly možná štípací kleště. No a to je asi tak všechno.
No nevím jaké kdo má zkušenosti,ale poctivé klíče ,ať již očkové nebo otevřené,zn TONA, gola sady .a nejen to, výrobené v minulém režimu a dnešní se nedají vůbec srovnat. před deseti lety odcházel kolega do důchodu -zednická lžíze byla "lízátko", ale vydržela mu od doby kdy ji nafasoval jako učeň a vydrželamu každodenní práci s ní s výjímkou VZS .Koupil jsem novou a ne nejlevnější a první pokus o práci a zůstalo držadlo v ruce a zbytek upadl,za posledních cca20 let mám už minimálně 5 kelňu, páč dnešní se ulomí od rukovítky, praskne a zlomí se pak před spojem rukojeti... Ořechy z malé komunistické goly jsou po tolika letech používání OK ale ořechy porevoluční,ty nejvíce používané jsou již viditelně vymačkané atd
Dylin, to tedy je od tebe kec. Prostě čím starší vercajk, tím lepší. Takový prvorepublikový dláta a pily. Kdo to někdy neměl v ruce, vůbec to nedokáže pochopit jak to všechno hezky jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.