Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit zatravňovací dlaždice

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám ocelovou formu na dlaždice 50 x 50 x 8 cm a chtěl bych v ní dělat zatravńovací dlaždice (s otvory). Je někde nějaký návod nebo poradí někdo jak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

1x

Jestli máte jenom jednu formu, tak 1m2 budete dělat tak týden.

Na zámkovku, zatravňováky apod, se používá beton vyšší kvality, zkuste se poradit např. s míchárnou betonu, jaké tam jsou požadavky.

Z vlastní zkušenosti to nemám, ale vím, že domácí výroba bez potžřebných nutných informací dopadla špatně- beton se drolil, praskal, atd.

Kamarád zkoušel vyrábět atipickou zámkovku, nakoupil tuším že silikonové formy za docela velké peníze, a jak rychle s tím začal, tak stejně rychle s tím skončil.

doplněno 29.03.10 15:57:

*zed* Atypická

souhlasím, Tvárnice kvůli odolnosti obecně pokud se nepletu jsou lisované pod tlakem. Toho doma nedocílíte. Výsledek nebude nic moc. Podle mého názoru, když vypočítáte náklady a srovnáte s nejlevnějsími stavebninami, výjde Vám levněji je koupit. Nehledě m.j. na záruku životnosti.

hodnocení

0x

máte vybrátor na beton?

musíte mazat formu, čistit. jsou na to chemické přípravky, plastifikátory, separen,

osobně jsem dělal zámkovou i "ohýbanou", chemii jsem kupoval "http://www.stachema.cz/2/index.php?sec=2&kat=1&id=14"

viz: cukrar.rajce.idnes.cz/... a obrázek 24.

Pro nákladnost a pracnost jsem zvolil podle dalších obrázků.
Máte udělaný rozpočet?

Kolik toho potřebujete, na jaké zatížení?

hodnocení

Domníval jsem se, že kdybych dal mezi otvory ocelovou výztuž (roxory), že by to nemuselo praskat. Chci to na dvoreček na odstavení auta, protože když prší, tak se v tom blátě nehnu. Normální dlaždice jsem vyráběl na povrchu s úlomky mramoru a drží dobře. Formu a sklo, na kterém jsem skládal ty úlomky mramoru, jsem mazal motorovým olejem. Když tu ale čtu ty názory, tak je asi kupím a bude to.

P.S. slovo vibrátor není ve vybraných slovech!

tohle taky není špatný! tipinzerce.cz/...

Každopádně bych si zjistïl cenu výrobků, které by se Vám hodily na dvorek a pak počítal, co by to stálo a pak uvažoval co se vyplatí realizovat. . . . . je to logický ne? a ten vybrátor . . to mě milan tedy dostal *smich**haha**smich* goooood joke. Sranda musí byt.

ar*

Osobně bych dlažbu doma nevyráběl a dokonce bych při nákupu dobře vybíral výrobce, ne každý bývá kvalitní. Dobré zkušenosti mám s Best a Colorbeton.

Co se týče zatravňováků ani snima nemám dobré zkušenosti. Časem se oka v dlažbě zanesou a zase je tam bláto. Pak jedině oka vydloubat pod ůroveň dlažby zasejt trávu a za 5 let to opakovat. Raději jsem dal klasickou zámkovku a je pokoj. Existujou i jiné tvary zatravňováku než klasické s velkými oky,ale stěmi zkušenost nemám. Možná milancukrář by věděl jak se osvědčujou v praxi.

jabraka*
hodnocení

0x

Takové věci vyráběl můj děda před válkou na hydraulickém lisu 100 kg /cm2.

JABRAKA

hanher*
hodnocení

0x

Jedinné, co z toho budete pořádně mít, je radost, že jste si něco udělal sám.

Ale opravdu si důkladně zvažte práci s tím, jak dlouho Vám to bude tvrdnout, a náklady za to všechno...

Myslím, že ani ten roxor nepomůže, a dlaždice se bude drolit, a časem určitě i praskne...

Chápu Vás, ale já bych do toho nešel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]