Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatočit s mravenci v paneláku?

Od: eliska777 odpovědí: 8 změna:

Hezký den,

mám problém v bytě, objevili se tam takoví ti malí bytoví mravenci (faraoni). Když si koupím nástrahy od specializované firmy, myslíte, že se jich zbavím? Jde mi o to, že sem lezou ze sousedních bytů (konkrétně od sousedů nahoře) a pokud s tím nebudou nic dělat oni, asi si sama nepomůžu... :( Máte s tím někdo zkušenosti? Moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Když jsem bydlel v paneláku, také jsem zažil skoro 2 roky s faraóny. Zbavit se jich povedlo až když se odstěhoval nespolupracující nájemník 1 bytu, který boj proti nim neřešil. Musí celý panelák, jinak je to marný boj.

makk
hodnocení

4x

Mravenci fungují podobně jak včely. Mají královnu, která je zalezlá. To, co vidíte jsou dělnice. Dělnice můžete zabíjet po stovkách a celkem nic se neděje. Musíte zabít královnu, ale za tou se nedostanete. Takže přípravky na mravence fungují tak, že je mravenci považují za potravu, donesou to královně a ta pak zahyne. Takže když si dáte domů "domeček" na mravence, tak tu vaši populaci vyhubíte, ale když jsou rozlezlí po celém paneláku, tak brzy poznají, že je u vás volno a zabydlí se tam jiná populace.

Takže přípravek jako takový funguje, ale v paneláku stačí, když zůstane jedno mraveniště a je otázka času, kdy se zas rozlezou po celém domě.

spu
hodnocení

3x

Kontaktujte správce. Nástrahy musí položit všichni jinak to nemá cenu.

eliska777
hodnocení

Děkuji Vám, přesně to jsem si myslela, že bez spolupráce ostatních je to nanic... :(

hodnocení

0x

NE nezbavíte se jich, to se musí komplexně, všechny partaje!

hodnocení

0x

Dobrý den, skuste je nalákat a vytvorit jim podmínky na vytvoření hnízda. Když jsme dělali přestavbu bytu,tak jsme přestěhovali lednici a dali podni igelit a koberce oni se tam nastěhovali. Potom se to vyhodilo a byl klid

Těch hnízd dovedou mít několik. Já třeba objevila v housce, někde ve stupačkách atd. Jsou to potfory mrňavé.

eliska777
hodnocení

Moc vám všem děkuji, myslím, že to bude ještě krušné, včera jsem mluvila se správcem a moc se na plošné řešení netváří... :( Protože si nás stěžuje jen pár, ostatní partaje tady jsou takoví podivní a střídající se lidí, takže je jim to fuk... Tak čekám, co bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]