Nejste přihlášen/a.
Mám elektrinický dávkovač tekutého mýdla. Po čase začal první dávku dávat malu, asi poloviční, a další opakované dávky dává stále stejně plné. Zkusil jsem ho naplnit vodou a postupně vyprázdnit aby se propláchl a po naplněni mýdlem se to zase opakovalo a proplach nepomohl..Máte někdo takovou zkušenost a jak to odstranit?
Pokud je doba chodu čerpadla stejná, tak to nejspíš to bude tím, že netěsní zpětný ventilek. Podobně jako v mechanických rozprašovačích tam bývá kulička, která brání tekutině klesnout zpet hadičkou do nádržky. Pokud netěsní, tak tekutina klesne zpět a čerpadlo než ji nasaje, ze začátku čerpá vzduch. No a protože to "neví", je tam pouze nastaven časový interval, tak je první dávka menší.
Můžete se pokusit o rozborku, ale s nejistým výsledkem a asi ta námaha nestojí za to. Mohlo to třeba nasát vlas. Můžete to taky za chodu zkusit profouknout, tedy navodit stav, kdy v hadičce bude tekutina a jak spustí čerpadlo, ještě do hadičky budete foukat.
ještě pro úplnost uvádím, že jde o "SILVERCREST® Elektrický dávkovač mýdla SE 6 D2". Děkuji za typ, až se používáním vyprázdí, podívám se na zpětný ventilek jestl dobře těsní. Nápln používám tu která je k tomu doporučena, obojí jsem koupil v LIDL.
Při výmněně baterek bylo u nich vyteklé mýdlo. Po rozebrání jsem zjistil že je tam miniaturní zubové čerpadlo, která bylo netěsné a mýdlo z něj vytékalo do celého vnitřního prostoru. Po vyčištění a jeho utěsnění je vše v pořádku a i dávky mýdla jsou stjné i při delším nepoužívání.
To zde uvádím, kdyby měl někdo stejný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.