Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávkovač tekutého mýdla

Od: kondelik® odpovědí: 11 změna:

Mám elektrinický dávkovač tekutého mýdla. Po čase začal první dávku dávat malu, asi poloviční, a další opakované dávky dává stále stejně plné. Zkusil jsem ho naplnit vodou a postupně vyprázdnit aby se propláchl a po naplněni mýdlem se to zase opakovalo a proplach nepomohl..Máte někdo takovou zkušenost a jak to odstranit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud je doba chodu čerpadla stejná, tak to nejspíš to bude tím, že netěsní zpětný ventilek. Podobně jako v mechanických rozprašovačích tam bývá kulička, která brání tekutině klesnout zpet hadičkou do nádržky. Pokud netěsní, tak tekutina klesne zpět a čerpadlo než ji nasaje, ze začátku čerpá vzduch. No a protože to "neví", je tam pouze nastaven časový interval, tak je první dávka menší.

Můžete se pokusit o rozborku, ale s nejistým výsledkem a asi ta námaha nestojí za to. Mohlo to třeba nasát vlas. Můžete to taky za chodu zkusit profouknout, tedy navodit stav, kdy v hadičce bude tekutina a jak spustí čerpadlo, ještě do hadičky budete foukat.

hodnocení

ještě pro úplnost uvádím, že jde o "SILVERCREST® Elektrický dávkovač mýdla SE 6 D2". Děkuji za typ, až se používáním vyprázdí, podívám se na zpětný ventilek jestl dobře těsní. Nápln používám tu která je k tomu doporučena, obojí jsem koupil v LIDL.

hodnocení

Při výmněně baterek bylo u nich vyteklé mýdlo. Po rozebrání jsem zjistil že je tam miniaturní zubové čerpadlo, která bylo netěsné a mýdlo z něj vytékalo do celého vnitřního prostoru. Po vyčištění a jeho utěsnění je vše v pořádku a i dávky mýdla jsou stjné i při delším nepoužívání.

To zde uvádím, kdyby měl někdo stejný problém.

hodnocení

2x
Voda je redsia ako mydlo, mozno slaba bateria a motor nestiha.
hodnocení

Po naplněni vodou a propláchnutí dávkovače to potom nějakou dobu dávkuje správně ale ještě při použité náplni se to zase opakuje, prvni dávka malá, asi poloviční

To je podivné fungování. Jedině ještě zkusit náplň od jiného výrobce, jestli tahle tam nějak nehoustne.

hodnocení

0x

A nemůže mu ta první dávka někam odkápnout? Že pak vystříkne jen půl dávky, protože půlka už je někde na umyvadle?

hodnocení

Určitě nemůže odkápnout dávkovač se spustí, až když se ruka dá pod dávkovací trysku

hodnocení

0x

Píšete, že jste to propláchl, takže pokud nepomůže výměna baterie, tak se obávám, že s tím nic udělat nepůjde.

hodnocení

Baterie jsou nové, nepomohlo to

111®
hodnocení

0x
Vrátit také mi teklo mýdlo do baterek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]