Dobrý den, stavím zahradní kuchyň celou se dřeva . Do kuchyně jsem koupil vestavěný gril který bude přímo zabudován v dřevěné konstrukci Proto jsem se rozhodl dát mezi dřevo a gril nějakou nehořlavou desku . Kamarád mi dal zdarma desku asbestovou o síle 5mm . Vím že tento materiál je škodlivý při řezání .. Otázka zní : je jakkoliv škodlivý když bude jen přiléhat je k boku grilu? Ani nepůjde vidět s vrchní části překryju hliníkovou lištou . Při řezání použijí samozřejmě respirátor . Děkuji za odpověďi
Tazatel pouze drobná-mikroskopická-vlákénka azbestu při řezání,broušení MŮŽOU ale NEMUSÍ způsobit rakovinu
karel556*
Dělal jsem 35 let pokrývače, s eternitem každou chvíli, sundavali jsme starý, nové šablony se samozřejmě řezaly bez jakýchkoliv respirátorů apod., žádné zdravotní problémy jsem nikdy z azbestu neměl.
Zdravím. Napusťte (natřete) desku vodním sklem. To dokonale zaizoluje každé vlákénko, navíc bude dobře vidět, že jde o azbest, aby časem, až se zapomene, se nemuselo zkoumat, co za materiál bylo použito. Ida
Tú dosku tam na vlastné riziko asi dať môžete. Len aby to nebola zbytočná práca.
Čo som mal možnosť vidieť, u vstavaných grilov sa s dodatočnou izoláciou nikto príliš nemaznal. Mali by vedieť izolovať dostatočne sami o sebe. Pravdepodobne bude potrebné dodržať nejaké minimálne odstupy od korpusu. Pozrite do návodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.