Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
do bytu jsme si přes jednu firmu koupili a nechali namontovat nový kondenzační kotel. Tato firma potom poslala plynaře, aby nám ho uvedl do provozu. Kotel je zatím ještě v záruce. Teď potřebujeme pravidelnou revizní prohlídku. Je možné si objednat jakehokoliv plynaře, který tuto práci taky může vykonávat a nebo jsme díky záruce nuceni objednat si toho plynaře co nám ten kotel uváděl do provozu? Při objednávání toho plynaře co nám ten kotel uváděl do provozu jsem zjistila, že jsou s ním problémy. Do telefonu nedokázal určit přesný datum a čas, řekl jen, že se někdy ozve. A když jsem volala znovu tak to nezvedá.Volala jsem i do té firmy a prý tomu plynaři mám raději poslat sms, že se určitě ozve. Neodpověděl. A mě už to nebaví...
Zavolat muzete jakehokoliv servisni technika, ktery je smluvni servisak toho vyrobce kotle, co mate namontovany. Seznam servisaku byste mela mit uvedeny u zarucniho listu, pripadne je uvedeny na strankach vyrobce kotle.
V záruce a už revize? To je nějaká změna pojmů... 1x za 3 roky revize, kontrola plynového zařízení před topnou sezonou nebo po.
A nebylo to tak dříve..? Já mám v evidenčním listu uvedeno: ...současně beru na vědomí, že výrobce doporučuje pravidelnou prohlídku výrobku 1x ročně
Máte v tom trochu zmatek. Pravidelná prohlídka je pouhá kontrola funkčnosti spotřebiče a na tu stačí plynař/servisák, který tu kterou značku umí - a to je to, co uvádíte. Revize je pak buď na konkrétní spotřebič při montáži nového nebo na celé plynové zařízení bytu či domu, provádí revizní technik.
To jsem tak jednou koupil elektrokotel, nechal nainstalovat ke vzduchotechnice - pro víceletou záruku jsem musel nechat zrevidovat autorizovaným servisem + každý rok servisní prohlídku.
Ten revizák pokaždé jen přijel, zasmrděl mi kouřem dům, půl hodiny si telefonoval s jinými... , změřil tlak expanzky, naslinil ventilek, zašrouboval plastový vršek, pak si napsal lístek na 400,- a jel dál.
Po 3 letech jsem zjistil, že ty jeho sliny prostě rozložili ventilek. Bohužel ne jen ventilek, ale hlavně vnitřní závit expanzky. Když jsem ho na toto upozornil, sdělil, že to je věc názoru, diskuse a prokazování, že nemám nárok na nic, ani záruku.
Pana servisáka jsem tenkrát naposledy vyprovodil - od té doby už k nám nepřijel, nereagoval na dotazy k řešení... A když jsem si postěžoval firmám na VODO-TOPO, nechtěl to nikdo řešit - prý když si na tom vydělal jiný, tak to nebudou opravovat. Mám si koupit nový kotel - jejich.
Takže takto je to s pravidelnou servisní prohlídkou v mém případě...
A otec s plynovým bojlerem? Pravidlené prohlídky mu před propálením kotle nepomohly. Vyměnili jsme tedy bojler za elektrický svépomocí a přizvali jen servisního technika - známý s firmou Vodo-topo a revizí spotřebičů, aby "zkontroloval" a podepsal instalaci pro 5 let záruky u Dražic.
Tak to mám asi smůlu. Ohledně víceleté záruky.. To by bylo na 5 let? Já tu servisní prohlídku od prvního uvedení do provozu budu mít až za 2 roky..Tedy v září to bude 2 roky.. A mám tak alespoň tu záruku těch 36 měsíců? Nebo míň?
Každá smlouva má své podmínky - musíte si pročíst podmínky vaší kupní smlouvy, případně odkazy na web výrobce či servisu... Tady bohužel nikdo neporadí bez přečtení těch kliedně i 50ti stran podmínek ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.