Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostatický směsovací ventil za bojler

Od: ji* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

nemá někdo tip na směšovací ventil který by se nainstaloval na bojler a snížil by teplotu výstupu na cca 40°C? Nepřijde mi to jako neskutečný požadavek ale z eshopů mi poradit neumí.

Použití - v současné době mám průtokový ohřívač vody do koupelny (3F 18kw) pořídil jsem FVE, mám přebytky elektřiny, tak chci zapojit bojler... můj průtokáč umí předehřev (posuzuje teplotu na vstupu a buď dohřeje nebo nechá jen protéct ale nikdy tam nesmí přijít teplejší voda než 55°C) cíl je aby bojler ohřál vodu, průtokáč se nespínal, ale zároveň kdyby teplá voda v bojleru nebyla tak aby ji dohřál na požadované stupně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Třeba zde bola.cz/...

- používá se v mateřských školách, u psychycky nemocných pacientů, věznicích atd.

Ano, souhlasím. To je jedna z nejlevnějších (ale zcela funkčních) variant, kterou lze použít.

Za 300l solárním ohřívačem mám tyto směšováky dva.

Pravda, životnost je cca 5-7 let...Ale zase vzhledem k ceně, co by člověk chtěl.

ji*
hodnocení

životnost 5-7let? jak se pozná že je špatný, předpokládám že se zasekne v nějaké fixní poloze?

Nezasekne se, ale reaguje pomalu...a to zvláště ve sprše nechcete.

Proti novému funkčnímu směšovacímu ventilu je to opravdu znát.

Ale vzhledem k ceně to opravdu není nutné až tak řešit..prostě se v případě potřeby vymění.

jenda22
hodnocení

0x
Trochu to komplikujete. FVE ma ohrivat, co to jde, pokud tedy TUV ohrivate pres nejake zarizeni hlidajici prebytky. Je vhodnejsi mit dva bojlery v serii a ridit ohrev po jednom bojleru (Solar iboost).Ohreje se posledni a zarizeni ohriva nasledne prvni bojler.Zadna elektrina ze site, kdyz to jde. Kdyz ne, pak bezny ohrev ale bez poruchovych a zbytecne drahych termoventilu.
ji*
hodnocení

Nepřijde mi to až tak komplikované... ale hlavně reším svou konkrétní situaci / instalaci kde není jiná rozumná možnost než mnou uvedené řešení... a hledám ventil který to umí vyřešit... druhů je milion a já si jen neumím poradit který je nejvhodnější...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]