Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sezení u dveří

Od: burda131313* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den nedávno jsem tu psal ohledně sousedky a jejich thuji což jsem se nedobral stejně k ničemu ale teď je tu další problém.. Sousedka si vzala do hlavy že mě bude deptat ještě více.. Udělala si sezení na grilování a párty u mých hlavních vchodových dveří tak že mi kouká pořád do chodby a já nemám ani trochu soukromí. Navíc tam kde sedí je stání pro auto což jí dovolila tenkrát moje maminka ale jen stání na auto a né na nějaké sezení.Prosím o radu co můžu dělat,bránit se mnohokrát děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Krok jedna - vyrobte ze dřeva rám asi 60cm široký, 180cm vysoký a zabodněte ho do země vedle té tůjky. Krok dva - druhý den, až si to prohlédne, na rám přidělejte tohle. Krok tři - další den do toho udělejte tak čtyři díry (tužkou!). Má sousedka si křesílko ze zahrady po této léčbě odnesla.

doplněno 19.05.22 14:01:

Já jí střílel na pozemek? Tužkou?*smich*

"...sousedka si křesílko ze zahrady po této léčbě odnesla"

*bzum* Spíš bych čekal trestní oznámení na veřejné ohrožování, že jí střílíte na pozemek.

hodnocení

3x

1. Suseda moze sediet na svojom pozemku, kde len chce. Je len na vas, co odtial uvidi. Je irelevantne, aka ustna dohoda bola kedysi medzi susedou a vasou matkou. Nik nemoze druhemu zakazat polozit si stolicku na statie pre auto.

2. Druha vec je grilovanie, tam uz pravo mate, ziadajte, aby vas neobtazoval dym z ich pozemku. Pravnicky povedane, ide o tzv imisie. Zacal by som slusnou ziadostou, aby gril premiestnili inde alebo zabezpecili odsavanie.

hodnocení

3x
Občanský zákoník § 1013
(1) Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, KOUŘ , prach, plyn, PACH , světlo, stín , HLUK , otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) V MÍŘE NEPŘIMĚŘENÉ místním poměrům a PODSTATNĚ OMEZUJÍ OBVYKLÉ UŽÍVÁNÍ POZEMKU ; to platí i o vnikání zvířat.
Požádejte o přesunutí místa grilování kvůli kouři, prachu, hluku.
Pokud nepřesune, o "vracení" už píší výše! Já bych jen přidal ventilátor a ten kouř a pach vracel k sousedovi...
Ovšem v první řadě třeba zdokumentovat, třeba foto či video, jak kouř vstupuje na váš pozemek...

juelen
hodnocení

1x
Betonovej dvoumetrovej plot ( ohlucneni ) a ten ze zahrady osazet kvetoucími keři a není o čem...
juelen
Odhlučnění

burda131313*
hodnocení

Zde foto je to cca 3 metry od dveří k jejímu pozemku a 4 metry kde sousedka má sezení
Sezení u dveří
Sezení u dveří #2

Jednoduchá pomoc, mám s tím dobrou zkušenost. Zde. A budete mít soukromí "jedna báseň".

hodnocení

0x

Je to váš dům, nebo je vaší maminky?

Pokud maminky a ta sousedce dovolila stání používat, je to věc maminky. A vám může být úplně jedno, jestli tam sedí, stojí nebo tancuje.

burda131313*
hodnocení

Nene je už muj

I tak máte smůlu. Vaše sousedka si na svém pozemku může sednout kamkoliv a Vám do toho nic není. Něco jiného by bylo, kdyby Vás třeba obtěžovala kouřem z grilu, nebo nadměrným hlukem. Ale ani pak byste jí to nemohla jen tak zakázat, musela byste přes právníka (poud byste se sousedkou nedokázala dohodnout)..

burda131313*
hodnocení

No jde o to že mi tu právě jde kouř z grilu a hudba tu řve jako kráva a přeci jednou to bylo povoleno jako stání na auto tak by to tak mělo být ne...

Sousedka si na svém pozemku může dělat co chce, samozřejmě v jistých mezích. Že to dříve bylo stání auta je vedlejší. Nicméně že si udělá místo na grilování před vašima dveřma nesvědčí o její ohleduplnosti. Zřejmě je to typ člověka: já si budu dělat co chci a ostatní si trhněte nohou. Pokud vám to natolik vadí a není s ní rozumná dohoda, tak asi nezbyde než ji začít léčit její vlastní medicínou. Vždy když tam začne grilovat či řvát rádio, tak pusťte také přehrávač s nějakou "kvalitní" hudbou, nebo začněte sekat trávu. Pořiďte nějaké tablety na vykuřování hmyzu a ty poblíž zapalte... Třeba si pro své párty najde vhodnější místo.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, od jara do podzimu buďte tolerantní a odměnou Vám bude zimní “grilovaci” přestávka.
P.S. Určitě negriluji každý den.
doplněno 19.05.22 15:54: burda131313 - sousedske vztahy vyžadují pochopení a toleranci. V opačném případě vypukne válka a ničení nervu.

burda131313*
hodnocení

No každý den ne ale každý 2 den ano...paní sousedka je trochu při penězích a tak se griluje o 106...a jelikož mám obě dve dcery náchylné na astma tak si ani nemůžou hrát před barákem
zaseja

Co to je "náchylné na astma", buď ho mají a nebo ne

burda131313*
hodnocení

Mají astma a nebudu tu slovičkařit díky...
zaseja

Tak si zavři ty dveře, sousedka ti nebude koukat do chodby, jak píšeš v dotazu a na dcery ti nepůjde kouř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]