Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel nebo elektrokotel?

Od: lenulakr® odpovědí: 7 změna:

Prosím,máte někdo zkušenost s elektrokotlem? V bytě máme plynový kotel na vytápění a ohřev vody, protože odtah je do komína,chybí mi otvor pro odsavač par, tak by bylo jednodušší, kdyby komín byl volný. Jaké jsou výhody a nevýhody elektrokotle, je instalace hodně náročná a cena za spotřebu je vyšší? Moc děkuji za názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jakou roční spotřebu plynu na vytápění a ohřev TV máte?

Pořizovací náklady elektrokotle budou nižší než u plynového kotle (i když to je otázka). K tomu možná ale nutno připočítat větší jistič.

A za kolik Kč máte 1kWh v plynu a v elektřině?

Zatím budete někde na 3,3Kč/kWh u plynu a 6,3Kč/kWh u elektřiny...(k dnešnímu datu). Jak to bude zítra, kdož ví.

hodnocení

Za plyn mám stanovené zálohy 1 700,- Kč a myslím,že mi to asi stačit nebude.

Nechci to v penězích, ale v kWh či MWh, nebo alespoň v m3.

hodnocení

Asi 6 MWh podle poslední fa

V tom případě by Vás ročně vyšlo vytápění a ohřev vody (elektřinou) o cca 20tis Kč více než při vytápění plynem.

Na druhou stranu...pokud plyn nebude..

hodnocení

To je o dost. Moc dík.

hodnocení

2x

Elektrokotel vám nezajistí centrální průtokový ohřev vody. Musel byste mít přídavnou nádobu nebo bojler s vlastním ohřevem nebo u každého odběrného místa malý průtokový ohřívač, což by znamenalo rekonstrukci elektriky. Buďte rád, že máte topení i ohřev vody v jedné malé krabici. Elektrický ohřev vody je zoufalá nouzovka, když není plyn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]