Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kotel?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 3 změna:

dobrý den

dle nového zákona které kotle nesplnují podmínky? vsechny co nemají emisní třídu dle nového zákona nebo se zohlednuje i výkon/příkon v kW ..nekde jsem četl za na zdroje do 10 kW to neplatí, ale v zákone jsem to nenašel...

příklad

1. kotel na tuhá paliva 8 kW zapojený do topné soustavy?

2. krb s teplovodní vložkou?

3. kotel do 8 kW zapojený jen jako ohřívání zásovníku TUV?

jedná se mi o záložní zrdoj tepla místo plynového kotle , celkový výkon stačí naprosto do 8 kW..

dekuji za vysvetlení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Povinnost výměny kotlů na tuhá paliva se týká veškerých spalovacích zdrojů, které nebudou splňovat emisní limity a mají tepelný příkon od 10 kW do 300 kW.

Ale je to o 2 roky posunuté,takže bych to zatím neřešil

prik
hodnocení

0x

Povinná revize od 10 kW příkonu včetně.

Mám DEFRO 8 kW výkonu což při účinnosti 82% je příkon 9,76 kW.

Určen i na černé uhlí které bohužel není a co je nabízeno tak za 1700 Kč metrák

Jinak spokojenost. Zatím není instalována regulace přidaným "počítačem" a ventilátorem takže ho nemohu ukočírovat.

Je to náhrada Dakonu asi 24 kW a určen vlastně jen pro přechodné období. Ovšem skutečnost minulé zimy byla spotřeba 35 metráků černého uhlí a 0 kubíků plynu. Dům 117 M2 bez provedených izolaci a vyměněných oken.

hodnocení

a poradíte jaký kotel práve do techto 10 kW? (uhli, dřevo) nebo i nad 10kW za rozumné peníze?(bez automatiky atd)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]