Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přidělat svetlo do zateplení

Od: martinpeugeot® odpovědí: 14 změna:

dobrý den, prosím o radu jak přidělat svetlo do zateplení, použil jsem hmozdinku :

obi.cz/...

jenže je tam velká vrstva omitky na zateplení a hnoždinka se vyrvala pri zavrtávání, čím to opravit ted tu díru-tmel? jakou tám dát hmozdinku aby to drzelo? Budou tam celkem 3 hmozdinky na svetlo o váze cca 3 kg, nechci vrtat až do zdiva nebot nevím kudy vedou vodiče elektroinstalace..

jednu diru potrebuji zatmelit - čím? a vložit tam nějakou hmoždinku

další dvě díry jak je tedy udelat?

tlousta polystyrenu 10 cm..

dekuji za postup jak na to...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkus tam natočit tuto hmoždinku, jsou běžně k dostání.

youtu.be/...
hodnocení

takovou mnozdinku jsem dával tj 25x50 a vedrolilo se to vše diky velké vrstve lepidla na zateplení...:)

Dají se na to věšet radiátory, proč by to neudrželo světlo? Zřejmě bude problém v technologickém postupu

hodnocení

proto se na to ptám jaký je správný postup...zateplená fasáda 10 cm polystyren bily. co ted? vzít hmozdinku do sádrokartonu..ano vzal jsem viz odkaz nahore 25x50 tj délka 50 mm dle videa nemám šanci hmozdinou provrtat omitku tak jsem udelal dorku vrtakem 5 mm ani pak není sance tak jeak se to delá, díky moc za presný postup...

normálně do zdi vše umím ale do zateplení jsem to jeste nedelal proto jsem to pokazil... dekuji

hodnocení

0x
Svitidlo prilepte bodove Mamutem nebo tmelem Fixall. Vruty dejte do polystyrenu bez hmozdinky, jen na fixaci nez zatuhne tmel.
hodnocení

a udrzi to cca 3-4 kg kovové svetlo? existuje nejaký způsob obyč hmozdinka 10 cm a tu nejakým tmelem zafixovat v polystyrenu, ale by lepidlo polystyren nerozežrelo, co třeba klasická chemická kotva do díry pak mniždinka a pak to celé zalepim mamutem? diky

hodnocení

svetlo je takové konstrukce ze tam jsou jen 3 body na prilopeni kudy provházení šrouby cili to nebude drzte to lepidlo není patricná plocha...

2dan

Mamut udrží všechno :)

hodnocení

a ještě podotázka jaký tmel v tube použít na zadělání té díry? diky

Velkou diru vypente montazni penou, po vytvrdnuti zbytek oriznete. Penu zamaznete fasadnim lepidlem, pripadne pretiratelnym silikonem. Svitidlo stejne diru prekryje.

jabraka*
hodnocení

0x

hmoždinka musí držet celou délkou vve zdivu.Vrut zase celou délkou závitu ve hnoždince,hlava vrutu musí leýet na podložce,nebo tělo světla musí vytvořit dostatečnou dosedací plochu.

Jb

hodnocení

proto se na to ptám jaký je správný postup...zateplená fasáda 10 cm polystyren bily...celkem hrubá vrchni omitka na tom.. co ted? vzít hmozdinku do sádrokartonu..ano vzal jsem viz odkaz nahore 25x50 tj délka 50 mm dle videa nemám šanci hmozdinou provrtat omitku tak jsem udelal dirku vrtakem 5 mm ani pak není sance tak jak se to přesně delá, díky moc za presný postup...

normálně do zdi vše umím ale do zateplení jsem to jeste nedelal proto jsem to pokazil... bud jsem koupil blbé mnozdiny do polystyrenu...zkousel jsem si to nanečisto do odřezku polystyrenu a jde to krásne ale pres omitku je problém...potrebuji aby hmozdina zajela dovnitř i s okrajem a licovala tak s plochou fasady, dekuji moc za postup jak na to ..

hodnocení

0x

Taty to máte správně. Díru do fasády předfrézovat dvěma průměry, jeden pro dřík a jeden pro hlavu

hodnocení

to je ono to jsem nevedel s tím predfrezovanim..super :) dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]