Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatemnit pokoj v paneláku

Od: tereza* odpovědí: 7 změna:
Potřebovala bych občas v obýváku vytvořit absolutní tmu (takovou, jakou mívají u pobytů ve tmě). Nemám zatím jasno v tom, jak toho dosáhnout. Kombinace žaluzie a černého závěsu je absolutně nedostatečná. Napadá mě varianta přikládání jakýchsi desek, přímo na plastová okna. Nemohu však dělat žádné zásahy do bytu, jelikož není můj. Máte s tímto nějaké zkušenosti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endo
hodnocení

2x
Já bych to viděl ještě jednodušeji, buď si seženete velkou krabici a zadelate, nebo koupíte v obi sádrokarton a necháte si ho řiznout přesně na rozměr okna a pak ho vždy date k oknu.

hodnocení

1x

Lepisí páskou nalepit na okno alobal.

hodnocení

0x

Než takové složité a finančně náročné zásahy do bytu, který není váš, kupte si textilní roušku na oči, případně svářečské brýle.

Roušku používám - na Ali vyjde na cca 20 Kč.

hodnocení

0x

Zkusil bych černou fólii, prodává se třeba pod jahody. Skřípnout mezi rám a okno, dole a po stranách ev. pojistit páskou. Jak máte zajištěnou výměnu vzduchu při těchhle experimentech? Jo a ještě pozor - fólie má kazová místa, kde může prosvítat. Nutno vyzkoušet, ev. opravit záplatou.

jirib
hodnocení

0x
Mám zatemňovací závěsy a je tma.
dante.cz/...

hodnocení

0x

Pokud potřebujete absolutní tmu, tak vám závěs ani nic před okno nepomůže. Musí se nalepit (přitisknout) něco na sklo, případně na rám okna. Třeba na rám okna nalepit samolepící sucháč a na něj přidělávat neprůsvitnou tkaninu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]