Potřebovala bych občas v obýváku vytvořit absolutní tmu (takovou, jakou mívají u pobytů ve tmě). Nemám zatím jasno v tom, jak toho dosáhnout. Kombinace žaluzie a černého závěsu je absolutně nedostatečná. Napadá mě varianta přikládání jakýchsi desek, přímo na plastová okna. Nemohu však dělat žádné zásahy do bytu, jelikož není můj. Máte s tímto nějaké zkušenosti?
Já bych to viděl ještě jednodušeji, buď si seženete velkou krabici a zadelate, nebo koupíte v obi sádrokarton a necháte si ho řiznout přesně na rozměr okna a pak ho vždy date k oknu.
Zkusil bych černou fólii, prodává se třeba pod jahody. Skřípnout mezi rám a okno, dole a po stranách ev. pojistit páskou. Jak máte zajištěnou výměnu vzduchu při těchhle experimentech? Jo a ještě pozor - fólie má kazová místa, kde může prosvítat. Nutno vyzkoušet, ev. opravit záplatou.
Pokud potřebujete absolutní tmu, tak vám závěs ani nic před okno nepomůže. Musí se nalepit (přitisknout) něco na sklo, případně na rám okna. Třeba na rám okna nalepit samolepící sucháč a na něj přidělávat neprůsvitnou tkaninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.