Zdravím,chci si na zahradě dělat terénní valy z hlíny, které chci osázet jehličnany, kvůli soukromí vůči vyšší budově. Jenže už mám hotové ploty,zamkovky...jak navozit cca 6 tater hlíny na pozemek abych se z toho koleckama neo*****? Motůčka...dumper asi kvůli pásům ne .. nějaký další nápady? Nejvzdálenější bod od kup hlíny cca 15-20 metrů mqx směrem dolů k vysypané hlíně tak jen pár metrů z předzahrádky bránou po zamkovce hned vedle zamkovky na předzahrádce hlínu privezenou a vysypanou tatrou možno nakládat na něco malým bagrikem.. díky za rady
I kdyby tam bylo sterku dva metry, zalezi jak dobre se to hutnilo a po jakych vrstvach. Jestli je to dokonale udelane, muze to unest i tu tatru. Jestli blbe, vyjezdi se v tom koleje i osobakem. Videl bych dve ekonomicka reseni - najet s tatrou co nejbliz a pak zamkovku pripadne opravit, dosypat, pripadne par kusu vymenit a prelozit neni zadna strasna prace, pokud to neni nejaka draha designovka s tunou dorezu a detailu. Druha moznost najmout partu pomocnych delniku, navozit tatru koleckem je realne v jednom trenovanem cloveku za pul dne, samozrejme s poradnym nasazenim. Treti moznost, pronajmout bagrik, multikaru a na zamkovku hodit gumove podlazky. Co bude nejlevnejsi si musis spocitat sam.
juelen
Bagrik a ta Multikára me taky napadlo no...a jaké gumové podlážky?
Zatezove gumove desky, pouziva se to na stavbach presne pro tyto ucely. Ma to cca metr na dva, je to tezke jak prase a vidam po tom jezdit techniku pres chodniky, aby je neznicila. Nekde pujcit, koupit to asi nebude nejlevnejsi.
asd1
Aby přejela Tatra, tak stačí rozhodit balík krajin aby se zatížení rozložilo do plochy (10 cm vrstvu), pak se to stopí v kamnech..
Podívejte se na půjčoven nářadí a strojů, co vše Vám můžou půjčit na nabírání a převoz. UNC a podobné to zvládnou bez problémů, když požádáte šikovného strojníka.
jenda22
Nebyl dotaz nahodou na odolnost zamkove dlazby na zatez? Pokud nebyla zamkovka a podlozi pripraveno na takovou zatez Bobkem, tak se udelaji od pojezdu propadliny hodne rychle.
Milý Jendo, vím že Vám ležím v žaludku, ale nevadí.
Dotaz byl
nějaký další nápady,... hned uprostřed článku.
Co mu poradíte Vy?
jenda22
Poradim mu nenicit zamkovku pretezovanim a vse poodvazet v koleckach rucne. Muj otec take tak vymyslel zamkovku a vse jsem pak pracne predelaval na vyssi zatez. UNC je stejny nicitel zamkovky. To je snad jasne ... Jsou realne a take nerealne napady. 6 Tater je jeden z nerealnych. Nebo nechat navozit a vse pak predelat. Jina cesta asi nebude. V zaludku mi nelezite, jen nektere vase napady jsem kdysi take mel a ukazaly se spatne.
Milý Jendo, já po své zámkovce jezdím VZV vozíkem, Iveco 10 tun, a nemám problém. Nevěřím tomu, že UNC dobře položenou dlažbu rozjezdí. Nakonec, nemusí mít UNC, radil jsem mu více strojů.-
jenda22
Jestli jste byl u pechovani podlozi tazatele, tak pak proc ne...
juelen
Před nekolika léty mi jednotlive vrstvy stěrku cca celkem asi 80-100 cm žábou hutnil ukrajinec skoro celý den jezdil a poctivě hutnil ale dlažba jen 6 cm, stejně mám strach těžkou techniku. Asi to peo jistotu nakoleckuju ale mockrat díky za zajímavé napady všem tenkrát jsme s manzelkou rozvozili asi 2-3 tatry za vikend po celé zahradě ja nakladal a rozvážel a manželka rozhrabovala kupicky..tak ve 4 chlapech třeba to musí být za pár dní hotovo
Pokud je dlažba stará několik let a dobře udělaná, tak by měla vydržet dost. Jestli máte možnost si někde ze stavby vypůjčit stavební překližku, tak ta by nejspíš tu dlažbu ochránila.
jenda22
Me mesto na zaklade jimi prohraneho soudu muselo vybudovat novy vjezd do garaze. Stavebni firma a přitom katastrofa. Koleje za par mesicu od auta. Otec pak delal jiny kus aktivne a to same. Fakt to neni sranda a jak najede Tatra, tak pak to muze ale nemusi byt na masli. Videl jsem jinou firmu a ti to po vrstvach zhutnovali, pak prijel borec, zmeril jakousi odrazovou metodou zhutneni pro nakladni auto a to fakt sedelo.
Vsadil bych se, že tatrovky s hlínou udělají na zámkovce rygoly, nebudou hluboké, ale budou. Pomohly by desky z plechu dostatečné tloušťky, ale kde je sehnat, možná by zafungovaly i desky ze stavební překližky. Gumové desky zabrání poškození povrchu, ale propadům obávám se nezabrání. Nebo nedávat nic a počítat s tím, že dlažbu budete muset v těch místech rozebrat a opravit. Vyznačil bych cestu pro řidiče, aby jezdili stále stejně a ta propadlá místa byla co nejužší, aby se toho muselo opravovat co nejméně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.