Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...Mám velký problém a už si opravdu nevim rady..Žiju s matkou v bytě už asi 10let a vlastník byl strýc,který ale před časem byt prodal...Vždy nám psal smlouvu na dobu určitou ale od roku 2007 nám napsal na dobu neurčitou...Od roku 2010 nás chtěl z bytu dostat a podávají na nás žaloby..Nemáme bohužel kam jít a mě chybí už jen pár týdnů než udělám školu a půjdu do práce...Chtěl bych se zeptat jestli jde něco ještě udělat aby sme v tomto bytě ještě chvíli vydrželi...Přislo nám od soudu vystěhování a že máme 30dní na reakci a bohužel že není přípustné se odvolat...Budu moc rád když mi porádíte neboť já jsem psychicky na dně
Jestliže soud uznal důvody k vystěhování jako oprávněné, tak asi nebude jiné řešení, než honem začít shánět nějaký jiný byt. Nedlužili jste na nájemném a službách? Zkustě se obrátit na městský úřad, zda nemají na přechodnou dobu nějaký sociální byt. Ovšem pokud tam budou figurovat dluhy, to bude složité i u soukromého pronajímatele. Také oni si zjišťují důvody vystěhování, což je logické. Zkuste se ještě obrátit na www.obcanskeporad/... v místě vašeho bydliště nebo na těchto stránkách zjistíte jejich nejbližší sídlo. Třeba vám poradí, kam se obrátit. Stejně ještě zkuste osobně dojít na soud, zda skutečně není možné se k rozhodnutí soudu odvolat.
Od září je byt nového majitele a všechno jsme platili podle smlouvy od strýce...Od roku 2010 nám nový majitel zaslal pouze informaci že se zvedá nájemné na 7000 ale podle toho co jsem si zjišťoval má nárok najem zvýšit pouze o 15-20% což když jsme platili 3500 tak to tak není..Tudíž platíme stále podle smlouvy kterou jsme podepsali a nebrali jsme žřetel na informaci od majitele...Vim jen to co jsem se někde dočetl takže by mě zajímalo jestli mám pravdu..Teď nám přišlo od soudu že majitel říká že platíme pouze cást najemného takže nevim jestli opravdu tam máme dluh..Děkuji za odpověď
Chodila maminka vůbec k soudu? Jak můžete mít rozsudek v právní moci, když je březen a výpověď jste dostali v roce 2010? Vy jste se neodvolali proti prvnímu rozsudku, nebo ho nevyzvedli?
Ono i jen tak nedbat nějakého dopisu nejde, vy se musíte nové ceně bránit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.