Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flek na stropě sousedky

Od: ivid odpovědí: 4 změna:
Byla u mě před měsícem sousedka, že co delam v byte, ze ma mokry strop. Viz obrazek(byla jsem to tam po tydnu fotit, driv nemela cas).
Flek se od te doby nezvetsoval, a ani se dal nezvetsuje.
Zavolala jsem si instalatera, aby zkontroloval v byte, jestli je to ode me - docela peclive to kontroloval a rekl ze to ode me neni, ze muzu byt klidna a odesel.
Kdyz sem to rikala te pani pode mnou tak me nadavala, ze odkud to muze jinak byt, ze za to muzu ja :) ze chce abych kontaktovala pojistovnu a nevim co.
Jak se mam k tomu ted postavit, kdyz to neni moje chyba?
Mam teda starsi fenku uz ma 11 let, plovoucka v obyvaku a obcas ji to ujede, ale hned vytru - od toho to byt nemuze ne? To by to tam nemela takto 1x ale pokazde ne? Nebo?
+ si furt stezuje na koupelnu a tam uz rok se ten flek nehl, to mam vyfocene pred rokem a ted a chce to taky resit az ted… jenze tam same - ode me to neni. Odpady mam ok.
Prvni fotka flek co ma mezi v obyvaku teste u loznice a druhy je z koupelny.
Barak ma 17 pater, ja jsem v 7, ona 6.
Dekuji moc za rady…

Flek na stropě sousedky
Flek na stropě sousedky #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pátrejte víc pečlivě, hlavně nad tím místem, kde jsou skvrny. Dost možná, že se to šíří z jádra, kde se to kontroluje velice špatně, jen pomocí svítilny a jen z jedné strany. Jednou jsem také tímto způsobem přehlédl rozpojené připojovací potrubí kanalizace. Navrhuji zavolat pečlivějšího instalatéra a rovněž aby navštívil i sousedku pro její větší klid, že se tím zabýváte. Postupně vylučujte možné příčiny, až zbyde ta poslední.

petrm
hodnocení

2x

Před pár měsíci jsem prožíval něco podobného. Přišel soused, který bydlí pode mnou, že má flek na stropě. Šel jsem se podívat, flek byl u okna, kde žádné trubky nevedou. Prohlédli jsme moji kuchyň, WC, koupelnu, všude sucho. Za dva dny přišel znovu i s majitelem, že se flek zvětšuje. Všechno možné jsem vyklidil, všude sucho. Už jsem se děsil, že u mě budou bourat podlahy. Za další dva dny přišli instalatéři, společně jsme objevili mokrý flek na chodbě ve sklepě. Začali jsme shánět majitele garáže v suterénu. Když přijel a garáž otevřel, bylo jasno. Praskl rozvod teplé vody v suterénu, vlhký vzduch šel garážovýmí vraty ven a podle zdi do přízemí. Když tam otevřeli ventilačku, tak to šlo do kuchyně a tam se pára srážela na stropě ! Bylo mi už delší dobu divné, že se mi rosí okna více než jindy, ale nenapadlo mě, že to může jít z garáže v suterénu. Takže teorie, že když je někde flek, tak musí někde nad ním být únik vody, nemusí být vždy pravda.

hodnocení

0x

To muze byt netesnost odpadu na vane, sprchovem koutu, netesnost kolem sprchoveho koutu, pripadne i pri vypousteni pracky. Zatekat muze z balkonu, z terasy...S velkou pravdepodobnosti to bude od Vas.

hodnocení

0x

Přesně jak píše clas, že je to od vás není jisté, ale je to nejpravděpodobnější, nicméně není to vaše vina, vy jste udělala co jste mohla, nechala jste vše zkontrolovat. Paní řekněte, že vás to mrzí, ale nic víc než tu kontrolu dělat nemůžete. Pokud se to bude opakovat, zkuste vy nebo paní kontaktovat majitele domu, co vám na to řekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]