Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už se mi to tak 3 roky nestalo , ale teď zase.
Voda je užitková, k zalévání, ale vždy čistá. Teď se zase objevil mléčný zákal...
Nevíte proč?
Ještě to, co ti píše Jabraka, si můžeš zdokonalit. Zkus tu zakalenou vodu okyselit octem. Zákal se nejspíš rozpustí. Jde o přechodnou tvrdost vody. Při ztrátě tlaku se uvolní oxid uhličítý a rozpustné hydrogenuhličitany se změní na nerozpustné uhličitany. Rostlinám, kromě vysloveně kyselinomilných, to spíš prospívá. Důvodů , proč zákal někdy vzniká a jindy je voda čirá, je víc. Ale můžeš zkusit v době, kdy je voda čirá, vzorek povařit. Řekl bych, že se na hladině bude tvořil tenký bílý škraloup sražených vápenatých solí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.