Nejste přihlášen/a.
Po vyúčtování elektřiny,mi přišel přeplatek 7600 Kč,ale zároveň navýšení o více než 100 %. Myslela jsem, že elektřina bude zdražená pouze o 30 %. Nerozumím proč tak vysoké navýšení? Zatím jsem u ČEZu. Děkuji za odpověď.
ČEZ funguje na tomhle principu:
Já (= ČEZ) mám slepice a ty snášejí vajíčka. Já vajíčko prodám sousedovi za 1,- Kč a od něj si ho koupím zpět za 4,- Kč a vám ho prodám za 5,- Kč, abych na tom vydělal. Kdybych vám to vajíčko prodal rovnou za 2,- Kč (měl bych stejný zisk 1,- Kč), tak by se vám nelíbilo, že mám zisk 100%, ale když nechám vydělat souseda, tak mám zisk opět 1,- Kč, ale je to jen 25%.
My obyčejní lidé sice tyto machynace nechápeme, ale obchodní magnáti dobře ví jak nás okrádat.
"genehawkins" - když tomu rozumíte, tak prosím, vysvětlete jak to ČEZ dělá?
Proč prodává za levno elektřinu na burzu v zahraničí, a proč ji draze nakupuje zpět?
Proč tu draze nakoupenou elektřinu ještě s přirážkou prodává svým odběratelům v Česku?
To je divné. Taky jsem u ČEZu, vyšel mi přeplatek a zálohy mám adekvátně snížené. Nemáte od nich i plyn?
Ne, plyn u nás zavedený není. Mám všechno na elektřinu i elektrický kotel. Záloha by dělala 10300 Kč, což je pro mě opravdu hodně. Mám kotel Protherm na 12 kw a topila jsem na 4-6 kw protože to stačilo.
Podle aktuální ceny a spotřeby za minulé období si spočítejte, kolik byste měla reálně plati zálohy.
Pokud bude rozdíl velký ve váš neprospěch, ozvěte se a požadujte nápravu a snížení záloh.
Ono se na ně občas "zařvat" musí.
Jsem taky u ČEZ, smlouva na neurčito el., žádný fix. Dostala jsem také právě vyučtování. Přeplatek 1200,-, zálohy mi nechali stejné. Takže u mě žádné 100% navýšení. Nevím, ale něco jsem zaslechla v TV, že navyšovat budou hlavně těm komu končí fixace.
Ono také záleží kolik platíte zálohu a zda máte na elektřinu jen některé spotřebiče, nebo všechno. Když nemáte fixaci, tak jste platila víc za kW než já. Ano , až mě skončí fixace, také budu platit víc.
Právě to je ten for, fixovaní platili o něco méně, tak teď to z nich musejí vytáhnout. Přece nebudou dávat slevu zadarmo, že ano.
Já si myslím, že není problém zavolat tam. Mít nachystané číslo zákazníka a dát hovor s pracovníkem, který ví. Navíc, je vstřícný a ochotný, protože je hovor nahráván. Dostane se vám vysvětlení a dohodnete se na dalšim postupu.
Ahá, moje chyba, nepřečetla jsem předchozí odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.