Nejste přihlášen/a.
Poraďte, prosím, jak a čím zalepit prasklé dno plastového sudu na vodu (200 litrového).
Asi jsi před zimou zapoměl vypustit vodu?Lepení moc nepomůže,jediná možnost je svaření teplem.Sud je z poly propylenu nebo vysokotlakého polyetylenu.Je třeba kousek stejného materiálu a tavit horkovzdušnou pistolí.
JABRAKA
Souhlasím s panem Jabrakou, tyto materiály v podstatě nelze lepit, většinou to bývá polyetylén, takže svařit. Jako kutil domácí jsem používal metodu kterou nemohu doporučit kvůli bezpečnosti ani kvůli záruce, ale funguje to: kus stejného materiálu zapálit, a odkapávajícím hořícím materiálem "zakapat" díru či prasklinu. Ale fakt bacha, ať to hořící svinstvo neukápne někam jinam než má, mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že stopa po kapce na ruce je vidět dost dlouho (zatím asi 35 let, ale časem mizí)...
vas proiblem jsem neuspesne resil a nakonec sud skoncil ve sbernem dvore. Pokud to nemate daleko do varu, mohu vam jeden modry sud z umele hmoty absolutne zdravotne nezavadny darovat. pokud mate zajem ozvete se mi vnitrni postou.
doplněno 28.03.10 21:38:sud ma objem 220 litrů.
jestlize je to prasklina tak bych skusil silikonem to zalepit zevnitr i zvenku a melo by to na vodu stacit je zvbytecne kvuli praskline kupovat novej sud
Já jsem kdysi spravila sud soupravou na laminování, lamitaci? Sakra, jak se to píše . Prostě se tím opravují lodě. Drželo to pak kolik let, dokud jsem sud nevyhodila. Ale... něco ta souprava stojí plus práce
. Zajeď na sběrný dvůr - tam se tyhle sudy objevují. Sice je zakázáno cokoliv tam prodávat.
No, ale většinou se to dá domluvit. Já jsem hroznej vetešník. Radši jak do hypermarketu chodím po těhle skládkách. Tam se najde krásných věcí
. Za sud dáš balíček kafe a jeto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.