Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meibes termostat - chlazení

Od: jakell® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám v bytě v nájmu regulaci taploty pomocí termostatu Meibes a i když jsem si v zimě v pohodě nastavil teplotu, teď v těch horcích nemohu zapnout chlazení. Postupoval jsem podle tohoto návodu, ale bohužel se mi to nedaří: d18-a.sdn.cz/...

Má někdo zkušenosti s tímto zařízením? Potřeboval bych to jednoduše vysvětlit, co udělat, abych si schladil pokoj.

Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No já tedy nevím, ale to je termostat na ovládání topení.

Jste si jist, že má ovládat i chlazení a má Váš byt vůbec klimatizaci?

hodnocení

2x

Návod říká, že ten termostat slouží k ovládání kotle. Tedy vytápění. Klimatizaci - chlazení asi neřídí.

hodnocení

Klimatizaci mám, vím to od majitelky. Každopádně nevím, kde jinde bych mohl nastavit chlazení. Na ovládání, viz návod, jde nastavit min 16 stupňů. Takže z toho předpokládám, že to bude v tom.

Já to sice zcela nevylučuji, ale nemyslím si to.
Že na ovládání jde nastavit 16stC, to neznamená zhola nic co se týká klimatizace.
Klimatizace má většinou ovládání samostatně.
Tento termostat je opravdu pouze pro vytápění. Těch 16C je hodnota protimrazové ochrany. Pokud máte v bytě klimatizací tak byste měl k ní mít infra či kabelový ovladač. Některé novější mohou mít ovládání přes WiFi aplikaci.

hodnocení

0x
Ptejte se majitelky po ovládání klimatizace, pokud ji nemáte a nevíte, kde je... Můžete dát foto té klimy? Trochu by to pomohlo při hledání odpovědi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]