Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý všem.
Potřebuji proadit...koupil jsem starší dům a vyklidil konečně i jeden ze sklepů. Chci z něj udělat poměrně hezký sklep. Četl jsem, že na sklep stačí nahodit zdi vápenným nátěrem ale nejsem si jist, jestli tím zadělám i tyto hlubší díry. Případně co mi poradíte a jakém postupu vše mám udělat?
Díky moc.
K.
Děkuji za radu. Tedy stačí otukat, kde je to třeba, dát penetraci , dát jádrovou omítku a za pár dní by se mohl dát nátěr?
Všechno volný pryč, vysířit nebo Savo proti plísni, pak vápennou omítkou zadělat díry a nakonec vápenný nátěr. Vyzkoušená vesnická klasika..
Klasická jádrovka je s cementem, uzavírá to vlhkost ve zdi = víc to vlhne kolem, ráda se časem odlupuje... Vápno s "omítkovým" pískem je lepší. Když už tak sanační, ty jsou difuzně otevřené..
Ty cihly co se rozpadaj je dobrý vyseknout do hloubky a dát kus nový cihly, jinak se uloupne omítka s kusem tý starý cihly.
Použijte pačok - směs hašeného vápna(Čerťák) a jemnějšího písku a vody a štětkou naneste na očištěné stěny.Je pak potřeba to vše nechat zatvrdnout 10 - 14 dní.Pokud jsou na stěnách a stropě sklepa náznaky plísně,nebo houby,pak před nátěrem zapalte uvnitř sirný knot.Pak den vyvětrat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.