Nic neodbarvujte, vždycky bude do jiného prádla pouštět barvu. Já bych to nechala tak nebo bych celé prostěradlo postříkala Savem a měla prostě melírované.
Nové prostěradlo kolem 200 podle velikosti a zvoleného materiálu. Průhledné šunty z Jysku i míň, kvalita mnohem víc. Na obarvování bych se vykašlala, barva Duha do 50Kč, ale je to třeba vařit, tedy energie a spousta vody, ocet na stabilizaci a stejně to pořád pouští, budete muset prát prostěradlo samotné, aby neobarvilo další prádlo. Navíc ne všechny tkaniny a už vůbec ne gumičky snesou vysokou teplotu. Prostěradlo dejte tak, aby skvrna nebila do očí, nebo se s ním rozlučte a udělejte z něj hadříky na leštění oken a zrcadel.
Nepůjde. Provázkem nebo gumičkou svažte na prostěradle malé hromádky a postříkejte savem. Budete mít květované prostěradlo. Tak jsme kdysi batikovali látky.
Před mnoha lety mi něco tmavého prsklo na světlé prostěradlo, nikdy se to nevypralo, takže jsem to dávala těmi flíčky nahoru pod polštář. Bylo kvalitní, nežmolkovalo ani se nesypalo, takže sloužilo ještě dlouho.
Můžete to poťupkat hnědou fixou, ale jednodušší bude se na to vykašlat (při každém praní by se vyprala a ťupkala byste znovu) a poslechnout dobré rady výše uvedené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.