Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjde to obarvit? Zničené prostěradlo

Od: anonymmka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, nedopatřením jsem si odbarvila prostěradlo savem.. myslíte že to půjde obarvit když koupim barvu na textil.?
Půjde to obarvit? Zničené prostěradlo

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nic neodbarvujte, vždycky bude do jiného prádla pouštět barvu. Já bych to nechala tak nebo bych celé prostěradlo postříkala Savem a měla prostě melírované.

pb®
hodnocení

4x
Nové prostěradlo kolem 200 podle velikosti a zvoleného materiálu. Průhledné šunty z Jysku i míň, kvalita mnohem víc. Na obarvování bych se vykašlala, barva Duha do 50Kč, ale je to třeba vařit, tedy energie a spousta vody, ocet na stabilizaci a stejně to pořád pouští, budete muset prát prostěradlo samotné, aby neobarvilo další prádlo. Navíc ne všechny tkaniny a už vůbec ne gumičky snesou vysokou teplotu. Prostěradlo dejte tak, aby skvrna nebila do očí, nebo se s ním rozlučte a udělejte z něj hadříky na leštění oken a zrcadel.

id
hodnocení

4x
Nepůjde. Provázkem nebo gumičkou svažte na prostěradle malé hromádky a postříkejte savem. Budete mít květované prostěradlo. Tak jsme kdysi batikovali látky.

hodnocení

4x

Před mnoha lety mi něco tmavého prsklo na světlé prostěradlo, nikdy se to nevypralo, takže jsem to dávala těmi flíčky nahoru pod polštář. Bylo kvalitní, nežmolkovalo ani se nesypalo, takže sloužilo ještě dlouho.

hodnocení

3x
Kolik bude stát barva a kik stojí nové prostěradlo?
Nebo můžete vzít savo a udělat skvrny po celé ploše.
anonymmka
hodnocení

Nemám představu kolik stojí prostěradlo nekupovala jsem už léta :)
joudic*
prosteradlo stoji cca 200, treba tesco online

hodnocení

2x

No nějakou barvu to dostane, ale vždy to už bude jiný odstín :) bych to nechala a otočila tak, aby to nebylo vidět ;)

hodnocení

0x

Můžete to poťupkat hnědou fixou, ale jednodušší bude se na to vykašlat (při každém praní by se vyprala a ťupkala byste znovu) a poslechnout dobré rady výše uvedené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]