Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svařování Elektrodou-Jak udělat oblouk

Od: hogby odpovědí: 12 změna:

90% procent času nejsem schopen vytvořit oblouk,elektroda se většinou hned přilepí, držím ji 10 stupnů nakloněnou a při sobě, zkoušel jsem ťukání i škrtání... budu rád za jakoukoliv radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak zkus elektrodu držet pod úhlem asi 45° od materiálu a napřed posunuj elektrodu rychle - to bude elektroda pouze jiskřit. Pak posuv elektrody zpomaluj a přitom najdeš rychlost kdy místo jiskření začne hořet oblouk. Tam elektrodu zastavíš s trošku oddálíš (oblouk nesmí zhasnout). A pak už pouze oblouk udržuješ a tak jak se elektroda taví, tak ji pomalu přisouváš k materiálu.

A klidně si to vyzkoušej se silnější elektrodou a vyšším proudem. U silné elektrody mi pomáhá, že se elektroda vlastně posouvá po obalu elektrody a tak je udržovaná správná vzdálenost pro hoření oblouku.

A nebo požádej někoho, kdo umí svařovat, ať vyzkouší svařovat s tvojí svářečkou a tvými elektrodami. Když oblouk nezapálí ani svářeč, tak musíš chybu hledat jinde.

ANO - nepadlo zde jakou svářečku tazatel má. Já svařovat spíše neuměl, pořídil jsem si ivnertor a najednout to jakžtakž umím. Asi je málo Amper ...a dále je nutná polarita dle typu elektrody - což bývá napsáno na obalu.

patamat
hodnocení

0x

Jste sice ve špatné rubrice, měl jste dát do "Domácnost a bydlení" - "kutilství", ale nevadí,

Buďto máte špatné elektrody, nebo špatně nastavené paramtry.

Uveďte jakou máte svářečku a jaké používáte elektrody.

Pokud máte trafo bez usměrňovače, tak se dají používat jen rutilové nebo kyselé elektrody.

patamat

Koukám, že to mederátor přesunul z "Diskuze" na správné místo.

Otázkou je, jestli to tady tazatel najde, doufejme, že ano.

K tazateli: Uveďte jakou máte svářečku a jaké používáte elektrody. Teprve potom bude možné lépe poradit.

asd1
hodnocení

0x

Hledej "jak svařovat" a vyjede ti hafo informací. Použij hlavu na vyhodnocení co děláš blbě a trénuj.

Opisovat sem základy svařování je ztráta času..

hodnocení

0x
Skus vic proudu škrtni a drž tu elektrodu těsně nad spojovaným materiálem
Chce to cvik pude to vem si naký silnejší železo nebo kus silnosteny trubky a trenuj
Předpokladem sou spravny elektrody pokud maš trafo tak pouze rutilové či kyselé elektrody
Pokud maš stejnosměr tak bazicky a de to i rutilkama a kyselima

hodnocení

0x

Svařování není jen o udělání oblouku. Také je potřeba o tom něco vědět a pak praxe. Proto existují svářecí kurzy. Aby svár byl kvalitní, je potřeba i fortel. Ne každý to dokáže.

jenda22
hodnocení

0x
Nejdrive musite nastavit proud podle elektrody. Zhruba se davalo 40 A na 1mm elektrody. Na obalu to je napsano presne. Zapalovaci napeti na starych svareckach bylo vyssi nez dnes.

111®
hodnocení

0x

já se zeptám...jak dlouhá je prodlužovačka a jaký průřez vodičů?

jenda22
Vse co nejkratsi. Prurez 2.5 na nekolik m bohate staci.
111®

ptal jsem se tazatele..

patamat

Tazatel asi svou otázku nenašel, protože se ptal v "Diskuzi" a otázka potom byla přesunuta na "kutilství".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak svařovat elektrodou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]