Ve dvanácti hodinových intervalech se z el. zásuvky ozývá pískání asi 3 minuty. Zásuvka je v pořádku. To pískání se ozývá i když se vypne. Čím to může být způsobeno? Děkuji
Pokud je to v bytovce, tak v zásuvce píská průvan. Kdysi jsem to též řešil - šlo o dlouhou panelovou krabici, která vedla skrz do sousedního bytu a když otevřeli okno, tak to svištělo. Ucpal jsem všechny podobné zásuvky skelnou vatou.
Když to opět bude pískat, přibližte ke krabičce plamen svíčky nebo zápalky. Když bude uhýbat, je tam průvan. Napřed radši zkuste před krabici jen nějaké peříčko... Pokud sousedovi uniká třeba plyn, to pak lehce poznáte!
dav
Zkusím, zda je to průvanem. Zvláštní, že se to opakuje ve stejném intervalu a dříve to nic nedělalo.
dav
Když to pískalo, přiložil jsem proužky velmi slabého papíru a ten se nepohnul. Když jsem zkoušel slabě fouknout tak ano. Zkoušel jsem i přiložit ruku a žádný průvan jsem necítil. Svíčku nemám momentálně k dispozici. Průvanem to pravděpodobně nebude, navíc se to opakuje v pravidelných intervalech.
Dejte foto zásuvky, blíže popište...věštci nejsme, doposud... doplněno 11.05.22 21:45: Zásuvka vypnutá nebo zapnutá, píská. ...A slyší to všichni? I ten elektrikář? A přesto to nenašel...?
dav
Normální zásuvka na ní není nic zvláštního. Slyšet je to jenom v bytě, u ostatních ne. El. vše prohlédl, žádná závada není. Když to pískalo, tak v bytě nebyl. I přes vypnutou zásuvku to píská, dříve to nedělalo.
Nemôže to byť prievan skrz chráničku, napr. pri zapnutí odsávania.
dav
Opakuje se to ve stejných intervalech, to by musel někdo někde něco zapínat, v bytě se nic nezapíná. Zásuvka vypnutá nebo zapnutá, píská. Jak to zjistit? Elektrikář v bytě závadu nenašel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.