Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku aku nářadí zakoupit?

Od: jindra* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

Potřebuji akumulátorový vysavač na chatu, kde nemáme elektřinu, a na auto, které parkuji před panelákem. Jsem si však plnně vědom, že jakmile zakoupým jednen kus aku nářadí, budu lapen do ekosystému baterek a nabíječek dané firmy. V budoucnu bych rád koupil i nějaké další aku nářadí, takže bych rád vybral toho správného výrobce.

Zatím vím o těchto:

Hilti - Příliš drazí, obzvlášť ten jejich aku vysavač. Stojí dvakrát víc než konkurence, a oproti ní neumí za mokra, má menší nádobu, je těžší...

Ryobi - Příliš levní? Bojím se, aby to vydrželo...

Zbývá tedy Makita, DeWalt a Milwaukee. Jaký je vůbec mezi těmito firmami rozdíl? Kterou by jste doporučili, popřípadě existuje ještě něco jiného?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Asi bych řešil chatu, kde není elektřina. Dnes existuje i fotovoltaika a tím pádem je komfort elektřiny dostupný každému.

hodnocení

1x
Zajímavé uvažování. Kombinovat aku vysavač s nářadím kvůli aku by mne nenapadlo. Po několika marných pokusech mám konečně slušný aku vysavač, kterým si vysaju auto a doma 2/3 baráku a je to Eta moneto Aqua plus. Dá se s tím na mokro i vytřít.
Nářadí a značky, o tom si můžete vyhledat na internetu stovky stran textu. Já osobně nejsem věrný jedné, řídím se recenzemi konkrétních výrobků, dnes jich je na internetu hodně a v různých jazycích, videa na YouTube. Člověk si může udělat docela přesný obrázek si čeho jde. Každá značka má dobré a špatně výrobky. Jen u opravdu profi značek jako Hilti je většina dobrých. Ale pro Hilti nářadí si chodím do půjčovny, ty ceny jsou jinde.
Z těch Aku mám 2 "systémy", nejlevnější parkside z Lidlu, na takovéto domácí vrtání a řezání 1x za měsíc v pohodě. Další je potom Makita, taková zlatá střední cesta na více používané a přesnější nářadí.
Chtělo by to upřesnit jaké Aku nářadí chcete pořizovat? Já úplně fanda aku nejsem, má tou svou logiku jen v některých případech, ale dnes už to cpou úplně všude. Není nad to chtít něco dělat a zjistit, že není nabito + samozřejmě snižování kapacity aku, váha, slabší výkon a jiné klasické problémy Aku.

hodnocení

1x

Dobrou značku... kombinace nářadí na jeden aku... co konkrétně chcete koupit? ony ty firmy nemusí dělat všechno...

Jestli chcete opravdu jen hobby a případně autovysavač na drobky, Parkside bude asi dobrá volba - ruční bezsáčkový vysavač PHSSA, bateriový systém 20V je dobrý - mám přímočarku, ocasku, vrtačku, plánuju ještě některé z přístrojů této značky - pro mé účely dostačuje.

Firma Greenworks se chlubí tím, že má lepší baterie - zkušenost nemám, ani jsem neviděl vysavač...

BOSCH má velkou nabídku přístrojů vč. vysavače. Modrá verze BOSCH je podle mne nejlepší řešení - zelenou NEBRAT - ale jak říkám - pro občasného kutila ten LIDL dostačuje.

Samotného by mne zajímalo, jestli někdo zkoušel poslední dobou inzerované KAUFlanďácké kousky AKU...

BOSCH má 3 typy aku: profi + hobby + zahrada. Jsou nezaměnitelné.
kimbert*

Mám modrý aku šroubovák se dvěma baterkama a chtěl jsem využít baterky do tyčového aku vysavače co taky vyrábí bosch,bohužel mi bylo řečeno na infolince bosche,že do vysavače pasují jen baterky ze zelené řady...Jinak pro tazatele mám parkside různé aku nářadí na zahradu a v pohodě,ono záleží jak často počítáte ,že daný nástroj využijete a podle toho koupit- cena/výkon a vysavání v autě řeším tak ,že občas zajedu na benzínku a za deset korun vysaju celé auto,ten aku vysavač zas nemá takový výkon jak na benzínce...

JMLC, já zkoušel ten kaufland. Zatím se mi zdá, že to je totéž, co Parkside, pokud jde o stroje do zásuvky. Pokud jde o aku - koupil jsem akuvrtačku, cena kolem sedmi kil v akci. Za dvacet minut jsem ji vracel, vadný aku. Neřešili to, okamžitě ji hodili do kontejneru, já koupil druhou a nemám s ní problém. Mám ji asi půl roku, vlastně profinasazení a maká. Flexa - rozbalil jsem ji a šel vrátit, odpadla krytka vypínače, vzal jsem druhou. Vydržela týden, potom přestala fachčit, asi umřel vypínač, vrátil jsem ji a další nechtěl...

děkuji za ty zkušenosti s kauflandem - kdybych měl prodejnu vedle baráku, asi bych koupil a pravidelně reklamoval, ale i tak to je otravné, když máte rozdělanou práci a nářadí se rozpadá pod rukama...

Budu tedy pokračovat u LIDLu - byť to sousedé haní, občas s prosíkem přijdou a půjčí si - to jim pak už značka nevadí :D

asd1
hodnocení

1x

Z levných je slušný Lidl, vysavač neznám ale mám šroubovák a ten je dobrý. Baterky použitelný a levný.

Koukám vysavač nedostupný, kdy bude další je ve hvězdách.. Výhoda je záruka s kterou nedělaj ofuky a když se výrobek nelíbí tak není problém vrátit.

Ze značkových mám oblíbenou Makitu, ale např. baterky maj drahý a v kvalitě oproti Lidovým baterkám nevidim rozdíl.

PARKSIDE® Aku/...

hodnocení

0x

Syn má možná skoro kompletní sortiment akunářadí od Makity a je velice spokojený. Já jsem vybíral dle parametrů jednotlivý výrobek a tak mám akuvrtačku Metabo - s touto jsem maximálně spokojený a druhá menší je modrý Bosch. Ale když se podívám na další nářadí od Metaba, tak buď je dražší než Makita a nebo není požadovaný výrobek dle parametrů,... tj já nemám ucelený set s jedním typem baterií - ev připojení baterie a mám vše ...každý pes...jiná ves...Já holt přecházel od 230V na aku, ale syn šel rovnou do aku a systematicky.

dylin
hodnocení

0x
Za sebe můžu doporučit RYOBI, ale nenapadlo mě, že je to levné. Levné je pro mě powerplus, einhell, asist, scheppach...

hobr
hodnocení

0x
Moje zkušenost s Ryobi je taktéž pozitivní, mám akuvrtačku a přímočarou pilku už 5 rokem na jednu 5Ah baterii. Jsou to dva kousky ze série one plus, kde je x dalších co jdou na tuto baterii. Dělám s av prakticky denně, baterie stále drží. Pp bohužel baterii vybíjí poměrně rychle, ale to se není čemu divit. Nářadí z nejlevnějších také není, i když já měl to štěstí a tyto dva kousky jsem pořídil za 1000 Kč. Poměr cena výkon je velice dobrý. Za mě Ryobi ano a to i za originál cenu a to za vrtačku cca 1700 Kč a přímočarou pilku cca 2000 Kč + baterie 5Ah 3500 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside recenze

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]