Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Potřebuji akumulátorový vysavač na chatu, kde nemáme elektřinu, a na auto, které parkuji před panelákem. Jsem si však plnně vědom, že jakmile zakoupým jednen kus aku nářadí, budu lapen do ekosystému baterek a nabíječek dané firmy. V budoucnu bych rád koupil i nějaké další aku nářadí, takže bych rád vybral toho správného výrobce.
Zatím vím o těchto:
Hilti - Příliš drazí, obzvlášť ten jejich aku vysavač. Stojí dvakrát víc než konkurence, a oproti ní neumí za mokra, má menší nádobu, je těžší...
Ryobi - Příliš levní? Bojím se, aby to vydrželo...
Zbývá tedy Makita, DeWalt a Milwaukee. Jaký je vůbec mezi těmito firmami rozdíl? Kterou by jste doporučili, popřípadě existuje ještě něco jiného?
Dobrou značku... kombinace nářadí na jeden aku... co konkrétně chcete koupit? ony ty firmy nemusí dělat všechno...
Jestli chcete opravdu jen hobby a případně autovysavač na drobky, Parkside bude asi dobrá volba - ruční bezsáčkový vysavač PHSSA, bateriový systém 20V je dobrý - mám přímočarku, ocasku, vrtačku, plánuju ještě některé z přístrojů této značky - pro mé účely dostačuje.
Firma Greenworks se chlubí tím, že má lepší baterie - zkušenost nemám, ani jsem neviděl vysavač...
BOSCH má velkou nabídku přístrojů vč. vysavače. Modrá verze BOSCH je podle mne nejlepší řešení - zelenou NEBRAT - ale jak říkám - pro občasného kutila ten LIDL dostačuje.
Samotného by mne zajímalo, jestli někdo zkoušel poslední dobou inzerované KAUFlanďácké kousky AKU...
Mám modrý aku šroubovák se dvěma baterkama a chtěl jsem využít baterky do tyčového aku vysavače co taky vyrábí bosch,bohužel mi bylo řečeno na infolince bosche,že do vysavače pasují jen baterky ze zelené řady...Jinak pro tazatele mám parkside různé aku nářadí na zahradu a v pohodě,ono záleží jak často počítáte ,že daný nástroj využijete a podle toho koupit- cena/výkon a vysavání v autě řeším tak ,že občas zajedu na benzínku a za deset korun vysaju celé auto,ten aku vysavač zas nemá takový výkon jak na benzínce...
JMLC, já zkoušel ten kaufland. Zatím se mi zdá, že to je totéž, co Parkside, pokud jde o stroje do zásuvky. Pokud jde o aku - koupil jsem akuvrtačku, cena kolem sedmi kil v akci. Za dvacet minut jsem ji vracel, vadný aku. Neřešili to, okamžitě ji hodili do kontejneru, já koupil druhou a nemám s ní problém. Mám ji asi půl roku, vlastně profinasazení a maká. Flexa - rozbalil jsem ji a šel vrátit, odpadla krytka vypínače, vzal jsem druhou. Vydržela týden, potom přestala fachčit, asi umřel vypínač, vrátil jsem ji a další nechtěl...
děkuji za ty zkušenosti s kauflandem - kdybych měl prodejnu vedle baráku, asi bych koupil a pravidelně reklamoval, ale i tak to je otravné, když máte rozdělanou práci a nářadí se rozpadá pod rukama...
Budu tedy pokračovat u LIDLu - byť to sousedé haní, občas s prosíkem přijdou a půjčí si - to jim pak už značka nevadí :D
Z levných je slušný Lidl, vysavač neznám ale mám šroubovák a ten je dobrý. Baterky použitelný a levný.
Koukám vysavač nedostupný, kdy bude další je ve hvězdách.. Výhoda je záruka s kterou nedělaj ofuky a když se výrobek nelíbí tak není problém vrátit.
Ze značkových mám oblíbenou Makitu, ale např. baterky maj drahý a v kvalitě oproti Lidovým baterkám nevidim rozdíl.
Syn má možná skoro kompletní sortiment akunářadí od Makity a je velice spokojený. Já jsem vybíral dle parametrů jednotlivý výrobek a tak mám akuvrtačku Metabo - s touto jsem maximálně spokojený a druhá menší je modrý Bosch. Ale když se podívám na další nářadí od Metaba, tak buď je dražší než Makita a nebo není požadovaný výrobek dle parametrů,... tj já nemám ucelený set s jedním typem baterií - ev připojení baterie a mám vše ...každý pes...jiná ves...Já holt přecházel od 230V na aku, ale syn šel rovnou do aku a systematicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.