Nejste přihlášen/a.
Hezký den ,pořídili jsme si starší dům a pustili se do rekonstrukce svépomocí a nyní jsme dodělali pokoje pro děti a potřebujeme je zateplit ,ale jak? mám první omítnout stěnu a pak lepit na pěnu nebo lepit na bochánky s lepidlem,někdo mi ale říkal že tam může proudit vzduch a zateplení nebude mít taký ůčinek ,mimochodem viz foto ta stěna je docela křivá dole když to dám na tvrdo tak u vrchu mi letí stěna o cca 8 cm do zadu tak bych to musel hodně podmazávat.
děkuji za rady
Omítnout stěnu není potřeba. Nicméně v tomto případě by to zřejmě vyřešilo nerovnost povrchu a minimalizoval by částečně nebo úplně 8cm rozdíl. Budete-li zateplovat s nejpoužívanější tlouštkou polistirenu(5cm).Osobně doporučuji použít bochánky s lepidlem. Ve spodní části jak říkáte "natvrdo" a s přibívající výškou přidat více lepidla a použít podlepení např 2cm polistyrenem a na něj dodatečně nalepit 5cm poliš. Těch řešení se nabízí několik.
No vida. Tak bochánky ne. Musím se zmínit u našeho vedení,že 6 let zateplujeme nesprávným způsobem. Děkuji za připomínku.
Člověk se učí celej život. Omlouvám se,za nesprávnou radu. At Vám to dobře dopadne. Budete-li chtít,rád Vám o víkendech zdarma vypomůžu.
Asi by stálo za to si zajít na školení. Bochánky nebo chcete-li buchty, jsou nejhlavněji zmiňované chyby při montáži zateplovacích kontaktních systémů ETICS.
inteline, souhlas, ale doporučuji ještě samostudium a školení u jiných firem.
Třeba na parotěsné a difuzní folie školení za 200Kč a pak můžete klidně vymrzovat u pokrývačů a nepoteče do domu...
zateplenidomu.cz/...
ne vždy je na internetu správný postup, a nikdy není zateplení na dvou různých domech stejné.
Protože stěna je plná cihla,nejvíc asi jen 30 cm,bude třeba aspoň 20 cm EPS.Protože systém se nazývá kontaktní zateplení,je třeba zajistit rovnou plochu.Bude třeba stěnu srovnat jádrem aspoň na ty 4 cm a zbytek pak při lepení polystyrenu.Lepit jde i pěnou,systémem rámečku okolo desky a bochánků v ploše.
JABRAKA
Zdi srovnat maltou, po zaschnutí lepidlo na polystaré. Lepíme desky, pak přichytit desky hmoždinkama/asi 4 ks na m2/. Pak natáhnout lepidlo i s perlinkou a vyhladit. Pak /oštukovat/ a barva. PT /stařenka/
doplněno 28.03.10 19:48:Domeček bude moc pěkný.
dobry den urcite dorovnat maltou vyplentovat diry a udelat omitku z malty aby se vse srovnalo polystyren se na bochanky nedava zacnete nad hydroizolaci a pod tim si udelete soklik po srovnani maltou muzete lepit na lepidlo nebo na penu a okolo oken ipod parapet dejte 2 cm polyse
doplněno 28.03.10 20:16:
Děkuji Vám za tipy, těch 20 cm mi příjde hodně.
Jo a jak je vidět ta izolace tak podlahy vevnitř mám o zhruba 10 cm níž ,proto chci zateplit i základy tvrzeným XPS ale nevím jak na to protože základy jsou cihlové a taky žádná rovinnost ,Jaká má být skladba směrem od zdi : XPS - Nopovka - štěrk, nebo jinak?
sedlibe, je tu spoustu (ne)rad, některíé bych trestal klacíkem přes zadeček, s jinými souhlasím.
Pozor při odkopávání a dodání štěrku. nevím co by jste tím získal. Přesah střech je slusný, výška dobrá.
Řádně očistit, vše co nedrží pryč, ofoukat tlakovým vzuchem, nastříkat dutinovkou (nebo válečkem, štětkou) penetraci. Překontrolovat rovinnost povrchu. Pod 1 cm nehlídat, větší vyriovnat podlepením, a pak použít alespoň 15cm EPS 70F. Samozřejmě lepit pěnou třeba: cukrar.rajce.idnes.cz/...
Na bochánky je lepení nepřípustné!
" stěna o cca 8 cm do zadu"jakmile na starém baráku začnete dělat rovinu, tak to nedobře dopadne.
Samozřejmě lze lepit polyš 8cm pak porovnat a další vrsvu do roviny...
ICQ 55180641, skype: milancukrar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.