Nejste přihlášen/a.
Ahoj, měl bych konstruktivní dotaz ohledně podlah z betonu Liapor mix final. Minutý týden mi kluci dělali potěr z tohoto lehčeného betonu. Dali tam dilataci s fólií, kdy fólii nechali cca 20cm od zdi (viz fotky), pravděpodobně aby nějaká voda neunikla bokem. Problém je, že nyní je beton přesně v těchto místech (po obvodu místnosti) citelně oddělený od panelu na který se potíral - je tam vzduchová mezera na poklep. Uprostřed místnosti to drží ok, je to sjednocené s panelem. Ale po obvodu místnosti a rozích je to znatelně oddělené. Volal jsem s technikem Liaporu a poradil mi tam nalít nivelačku nebo nějaké lepidlo - ať se vzduchová mezera vyplní. Má s tím někdo zkušenost? Vysekávání prý nedoporučuje. Nová cementová deska je jednotná, prasklá není. Ještě mě napadlo lepidlo od Fermacellu které znám z druhé místnosti, kde jsem Fermacell dělal, to lepidlo je lehce expanzní a po vytvrzení drží fakt pořádně... Děkuji za případné rady a nápady.
Já na obrázku vidím jen to že to modré-ten igelit měl být pod karisítí ale to je detail a dle mého je tam vše OK!
Jinak, tento dilatační pás se dává většinou jen když je podlahovka, tedy podlahové topení!
Přiznám se že u samotného potěru, tzn realizaci, jsem nebyl, je to malá místnost takže jsem nechtěl překážet. Hádám ale že kari je tak, jako je na obrázku. Podlahové topení není, jde o panelák kdy jsem povrch ještě čistil diamantovou bruskou od asfaltu. Pak nanášel hloubkovou penetraci (2x) a po té mi kluci dělali ten potěr. Tak teď je otázkou proč ten obvod místnosti nesedí a takhle pruží. Co ten napadl s nivelací nebo lepidlem?
Napadlo mě vylít nivelačku za dilatační mirelon, tj. že by se dostal i za folii a částečně pod beton? Hodit tu nivelaci mezi zeď a dilataci. A nebo pak navrtat beton 8mm vtákem a stříknout tam nějaké lehce expanzní lepidlo - např to Fermacell, kterým se lepí desky k sobě. To je hoodně pevně po vytvrdnutí a lehce se i samo rozpíná během tvrzení. Takhle se mi to moc nechce nechávat, nevím co by s tím udělala nivelace, když je to takhle pružné.
A to se mezi mirelon a beton (případně mirelon a zeď) nedá nacpat ani tenčí hadička? Já bych pořídil větší stříkačku (dělají se i 60 ml), nasadil na ni tenkou PVC hadičku a do problematických míst stříknul cementovou kaši nebo nějaký řídký tmel. Vy píšete o něčem co napěňuje, to bude nejspíš PU tmel či lepidlo, to asi lze také použít, ale počkal bych, až beton trochu proschne, v tom vlhkém betonu PU silně napění a pěna bude lézt ven.
Pokud by se podařilo hadičku nasadit na hubici kartuše, tak by se tmel mohl injektovat takto. Ovšem podmínkou je jeho nízká vizkozita, jinak se to nevytlačí.
Přítelkyně je zdravotní sestra, stříkačka by neměl být problém Uvažuji že ten Mirelon prostě vyhodím nějak pryč, případně že bych ho zkusil nějak dostat pryč přes zapalovač, tím by se udělal minimálně oddstup 2cm, v rozích možná více. Tam by už něco teoreticky mělo vejít. A jaký tmel máte přesně na mysli, který bych tam měl zkusit fouknout?
Konkrétní tmel nevím, pro aplikaci přes hadičku asi budou mít běžné tmely příliš velkou viskozitu a nebude možné je vytlačit. Použít by šel PU tmel, ty bývají dobře tekuté, kdybych to dělal já, udělám řídkou sádru s nějakým zpomalovačem tvrdnutí, sádrová kaše má poměrně dobrou konzistenci pro tento účel. Možná i jemný bílý cement by šel použít, klasický šedý není mletý dostatečně jemně, chce to vyzkoušet nanečisto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.