Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení vnitřní kanalizace

Od: rewq odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz. Když napojím odpad z umyvadla na odpad ze sprchového kouta a obojí pak do roury vedoucí z WC, nebude mi splachování WC vytváret podtlak a vysávat vodu ze sifonů?

Druhý dotaz. Potřebuji odvětrávání kanalizace? k čemu to je? Jde o dvoupatrový RD napojený na obecní kanalizaci.

Děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Prave odvetrani kanalizace potrebujete proto, aby to dobre odtekalo a voda se nevracela kam nema.

hodnocení

2x

1. Možná ano, možná ne...záleží na konkrétním řešení včetně délek, spádů potrubí, počtu kolen..atd. Lze použít přivzdušňovací ventil, pak se problém eliminuje.

2. Dle ČSN potřebujete..., prakticky většinou také.

hodnocení

2x

"...nebude mi splachování WC vytváret podtlak a vysávat vodu ze sifonů?"
Bude.

"Potřebuji odvětrávání kanalizace? k čemu to je?"

Potřebujete. To je právě k tomu, aby k odsávání vody ze sifonů nedocházelo. A nejen ze sifonů umyvadla a koutu, ale i samotného WC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]