Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo má v nájemním bytě vyměnit el.rozvaděč v bytě

Od: layga odpovědí: 12 změna:

Jen krátký dotaz,

kdo má vyměnit el.rozvaděč v bytě,po té,co mi řekl odborník,že je tento typ zastaralý.

.Když jsem to oznámila majiteli,odpověvěl,tak si ho vyměňte.

Díky zdravím ...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Urcite majitel. Rozvadec neni bezna udrzba, jako vymena zarovek. Zastaraly rozvadec, ale nemusi znamenat vadny. Je s nim problem?

hodnocení

7x

Když vám někdo řekne, že máte zastaralé auto, jdete si hned koupit nové? A kdo má už zastaralou manželku? *smich*

hodnocení

5x
Majitel se musí řídit dle výsledku pravidelné revizní zprávy, pokud je výsledek vyhovující tak nemusí nic měnit.
Majitel vám říká že můžete investovat do jeho majetku.

krtek6
hodnocení

5x

to, že je zastaralý není důvod k výměně...k výměně je důvod, že zapojení nebo vodiče neodpovídají normě a zákonům...jinak je to samozřejmě věc majitele...nemůže tohle přenášet na nájemce...nejedná se o věc běžné údržby...

hodnocení

4x

Po Vaší nevrlé reakci na odpověď MilanaCukráře - ptáte se, kdo vymění bytový rozvaděč. Odpověď na otázku zní - elektrikář, odborník s oprávněním vyrobit a instalovat rozvaděč , opatřit ho štítkem, atestem a podobně. Kdo to zaplatí v otázce nevidím.

hodnocení

3x

Zastaralý rozvaděč opravdu neznamená, že by byl rozvaděč nefunkční či přímo nebezpečný.

Dalo by se vytušit, že "zastaralý" rozvaděč je v ČR v každém druhém domě..a ničemu to nevadí.

V případě že se někdy bude objekt rekonstruovat, osadí se nový rozvaděč...,, který ovšem po pár letech bude také zastaralý..

hodnocení

3x

že je tento typ zastaralý

rozvaděče se nemění, pokud jsou jen zastaralé.

Když chcete moderní, nový, tak si ho vyměňte.

layga
hodnocení

To je přesně odpověď,na kterou jsem se neptala...

hodnocení

1x

Vyměňte odborníka.

hodnocení

1x
Ako najomnika vas moze zaujimat len revizna sprava. Aj je kladna, nemozete majitela do nicoho nutit, pripadne
po jeho suhlase z pracami zaplatite vsetko vy, ak chcete modernizovat. Zastarane neznamena nebezpecne.

layga
hodnocení

Ne není...v souvislosti s opravou int.sítě,mi to bylo jen tak sděleno...

díky

jabraka*
hodnocení

0x

Takto občas reagují nájemci ve starších bytech.Doženou věc až k rekonstrukci celých rozvodů.Pak už jen přijedou hasiči a hasí celý dům.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]