Dobrý den, stavím dřevník cca 12x4m, kde bude na paletach ulozeno drevo. Zhruba 25palet 1,1x1,1x2m (d,s,v). Musel jsem srivnat svah navozenim hliny (smes hliny, jilu a cernozeme na kytky). Musim to uhutnit. Pak zabetonuju lesenarske trubky pro konstrukci. Cim zpevnit pudu? Staci palety polozit na zhutnenou zem? Mam na to dat tkanou textilii proti prorustani plevele? Je potreba to vysypavat kamenim? Dekuji za rady
Pokud položíte palety jen tak na zeminu, tak vám budou časem hnít. Udělal bych zámkovku, nebo nějaké jiné betonové desky a zabránil bych přístupu vody do toho prostoru (třeba nějaké obrubníky ze směru, odkud by mohla přijít voda).
Zámkovku neplánuju, spíše něco ekonomického. Napadlo mě zabetonovat ty lešenářské trubky do každého rohu, plus ještě na dalších 4 místech, ať se to pořádně prováže. A pár cm nad zemí z nich udělat takový rastr, na který ty palety postavím. Pod to nějakou tkanou textilii proti plevelu.
mohu použít na hutnění zeminy vibrační desku do do 200kg? Pomůže to zhutnit zeminu? Nejvyšší výška nové zeminy, kterou jsem použil na srovnání, je cca 40 cm. Nevadí, když je zemina jemně mokrá?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.