Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci postavit zídku asi 1m vysokou aby mi držela zeminu po srovnání pozemku. Jaký zdící materiál mám použít a jakou šířku a musí být na takovou zídku vykopán základ do nezamrzající hloubky? Jaký nejlevnější materiál použít? Díky za odpověď.
A co takhle Gabionové zídky?Osobně jsou mi velmi sympatické,není třeba malta ani speciální materiály,stačí fůra jakéhokoliv šutru.
JABRAKA
podstatně jednoduššní na provádění je použít svah vyztužený techickou ztužující geimřížovinou z plastu.Píšu to spíše jako zajímavost.Jedinéco je potřeba je dobře zhutnit zeminu. Vaš svah by se provedl ve 2 vrstvách á0.5. Geomřížovina se zatáhne zpět do zemního násypu. Přikládám obrázek. Líc svahu je zapotřebí bednit bedněním aby byl rovný a hezký. Jinak žádná složitst. Použiví se v dopravním stavitelství. S pozdravem Mira.
doplněno 31.03.10 18:39:pardon .. . "ztužující geomřížovina"
doplněno 31.03.10 19:11:geomat.cz/... zajimave ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.