Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej na dřevo

Od: pepas odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,mám takový problém.Natřel jsem teakový nábytek olejem přímo na to určeným(bondex-teak oil.Moje chyba byla,že jsem přebytečný nevsáklý olej neotřel a teď mi zůstaly lesklé,lepivé mapy.Nevím čím to odstranit,ani acetonem to nejde Nemáte s tím někdo zkušenost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zkusil bych to vyhřát přímotopem, dřevo přebytečný olej začne vytlačovat. A v teplém stavu znovu vytírat.

jenda22
hodnocení

0x

C6000, to není aceton a jde to téměř na vše.

hodnocení

0x

Zkušenost s tím nemám, nicméně tipuji, že by mohlo pomoci rozpouštědlo nepříliš velké polarity, např. perchloretylen, toluen, xylen, (aceton je vysoce polární rozpouštědlo a na olejovité látky nemusí fungovat). Pokud olej již značně zpolymerizoval, tak nemusí být jeho odstranění snadné a budete muset použít trochu více síly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]